nb1.hu

Díjazták a klubikont, de a menesztett edző is nívódíjas

Miskolc – Veréb György mellett Szivics Tomiszláv is díjazott.

Rangos kitüntetést kapott Miskolc város napján a DVTK legendája, Veréb György, és az előző szezonban a csapatot két kupadöntőbe vezető Szivics Tomiszláv, valamint Dubei Debóra, az Aluinvent-DVTK kosárlabdázója – jelentette a diósgyőriek honlapja.

 

Láttad már a Diósgyőr hétvégi, dunaújvárosi meccsének összefoglalóját? Itt megnézheted!

 

Veréb György „Miskolc Város Sportjáért” díjban, Szivics Tomiszláv Nívódíjában részesült (más irányú elfoglaltsága miatt később veszi át), míg Dubei Debóra a kitüntető „Év sportolója” címet kapta meg.

 

Veréb Györgyöt szinte teljes pályafutása a DVTK-hoz köti, egy rövid szünetet kivéve 47 esztendeje folyamatosan a klubot szolgálja. Az MVSC érintésével Méráról érkezett Diósgyőrbe, ahol 1968 és 1989 között 286 NB I.-es és 119 másodosztályú bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Tagja volt az 1977/1978-as bajnokságban bronzérmet nyerő csapatnak és kétszer is elhódította a Magyar Kupát a DVTK színeiben (1977, 1980). 1989-ben vonult vissza az aktív játéktól, azonban 49 évesen egy mérkőzés erejéig még visszatért. Civilként sem tudott elszakadni a labdarúgástól, előbb a klubvezetésben dolgozott, majd visszatért a pályára, ahol a mai napig edzi a diósgyőri kapusokat. Kiváló munkáját bizonyítja, hogy hosszú évek óta a csapat húzóemberei és rendszeresen közönségkedvenccé válnak a keze alatt dolgozó kapusok.

 

Szivics Tomiszláv Szabadkán született, labdarúgóként Szerbia, Franciaország, Magyarország és a Feröer-szigetek bajnokságában játszott. 2013 nyarán már vezetőedzőként szerzett feröeri bajnoki címekkel és Magyar Kupa-győztesként foglalta el a DVTK kispadját. Az első szezonban Ligakupa-győzelemre vezette a Diósgyőrt és 33 év után szerepelt ismét a Magyar Kupa döntőjében a csapat. Az elért eredmények Európa Liga-indulást értek, ahol a máltai Birkirkara és a bolgár Litex Lovecs búcsúztatása után az orosz FK Krasznodar már túl erős ellenfélnek bizonyult. Szivics Tomiszláv összesen 53 OTP Bank Liga-mérkőzésen irányította a DVTK-t.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC