nb1.hu

Csukics: a derbi semmi máshoz nem fogható

Budapest – A Fradi szűrője szerint százhúsz százalék kell.

Vladan Csukics, a küzdőszelleméről ismert szűrő ferencvárosi pályafutásának egyik legemlékezetesebb mozzanata vitán felül a 2013. március 10-i derbin, a 93. percben lőtt győztes gól.

 

Több mint két évvel a találat után Csukics és a Ferencváros ismét az Újpest ellen készül. A szerb középpályás nagy lelkesedéssel és izgalommal beszélt a vasárnapi meccsről a fradi.hu-nak.

 

„Amikor az első derbimet játszottam, akkor még nem értettem, hogy miről is szól ez a meccs. Persze, hallottam róla, tudtam, hogy ez egy rangadó, de nem volt még róla tapasztalatom. Az első derbimen vesztettünk, de úgy gondoltam, hogy majd a következő meccsen javítunk. Aztán a második derbim előtt már két hónappal valami bizsergető érzés kezdett megszállni. Izgatott voltam, nagyon vártam már azt az összecsapást. Azóta már tudom, mit jelent a derbi” – mondta a szerb középpályás.

 

„Amikor a tavalyi szezonban, a Magyar Kupában kiestünk az Újpest ellen, utána nagyon ideges voltam. Akkor már éreztem, mekkora rivális az Újpest a számunkra. Tisztelem a lila-fehéreket, de nem kedvelem őket. Vannak barátaim az ottani játékosok között, elismerem a csapatot, de túlságosan szeretem ahhoz a Fradit, hogy az Újpest elleni meccs hidegen hagyjon. Küzdök a Debrecen vagy éppen a Videoton ellen is, de az Újpest elleni összecsapás semmi máshoz nem fogható” – tette hozzá Csukics.

 

(fotó:nso.hu)

 

„A derbi előtt mindig izgatott vagyok, nagyon várom, hogy elkezdődjön a mérkőzés. Mindig 120%-ot adok ki magamból, akár végigjátszom a meccset, akár csak az utolsó percekre szállok be. Sőt, ha a kispadon ülök végig, akkor is minden megteszek azért, hogy valahogyan segítsek a csapaton. Nem számít, hogy éppen Magyar Kupáról, Ligakupáról vagy éppen a vasárnapihoz hasonlóan bajnoki mérkőzésről van szó: a derbi mindig derbi!” – árulta el a ferencvárosi játékos.

 

„Ha a bajnokság állására vagy a tavaszi formára nézünk, akkor mi vagyunk a jobb csapat, de a derbit nem mindig a jobb csapat nyeri meg. Maximális koncentrációra, teljes fókuszra lesz szükségünk, és ha valóban mindenki 120%-on teljesít, akkor legyőzzük az Újpestet!” – zárta a szavait Csukics.

 

A mérkőzést élőben, online közvetítjük!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC