nb1.hu

Böde duplázott Felcsúton, 12 meccs óta veretlen a Fradi

Felcsút – Elhagyta, de éppen így találta meg a góllövő cipőjét.

A legjobb tavaszi mérleggel bíró (3 győzelem, 1 döntetlen), ráadásul október 4. óta a bajnokságban rekordot jelentő veretlenségi sorozatát építgető FTC az idén még nyeretlen PAFC vendégeként magabiztosnak induló, de végül döcögős sikerrel kezdte az OTP Bank Liga 22. fordulóját. A zöld-fehérek már 12 mérkőzés óta nem találnak legyőzőre, és a jelek szerint ott folytatták a válogatott meccs miatti szünet után, ahol előzőleg abbahagyták. Azaz bombaformában.

 

Előzetesen mindkét vezetőedző az ellenfelet dicsérve jósolt nehéz mérkőzést. Az első félidőben úgy tűnt, hogy Thomas Doll inkább csak udvariaskodott. A négy perc alatt duplázó Böde Dániel előbb egy, majd két cipővel a lábán is gólt lőtt (az első különleges, félig "mezítlábas", a második látványos volt), így az első félidő derekára szinte reménytelen helyzetbe került a házigazda.

 

Fotó: fradi.hu

 

Arra sem emlékszem, mikor rúgtam utoljára gólt, nemhogy kettőt – viccelődött önkritikusan a Duna World közvetítésének szünetében a meccs hőse, aki november eleje óta nem volt eredményes, de most kizárásos alapon rájöhetett, hogy a jobb lábán hordja a góllövő cipőjét.

 

A második félidőre tán túlságosan is megnyugodott a Ferencváros, Benczés Miklós két korai cseréje pedig jól sült el: Sallai Roland lendületet vitt a támadásokba, Polonkai Attila pedig egy-kettőre (és 1-2-re) visszahozta a meccsbe a csapatát. Ez szerencsére kizökkentette a meccset az unalomból, kár, hogy ezt nem csak a mindkét kapu előtt elő-előforduló helyzetek, hanem a párharcok keménysége is mutatta.

 

A felbátorodott felcsútiak derekasan próbálkoztak a pontmentéssel, ekkortájt már Dibusznak is többször résen kellett lennie, de a Gyömbér, Lauth párossal frissítő Fradi ellentámadásai végén is többször bravúrral mentett Danilovics. Maradt tehát az 1-2, és az előzetes leosztás is: a PAFC továbbra is nyeretlen, az FTC továbbra is veretlen 2015-ben.

 

 

PAFC–Ferencváros 1-2 (0-2). A részletes tudósítást ide kattintva olvashatja el!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC