nb1.hu

Az újpestiek csak busszal mehetnek a Fradi-meccsre

Budapest – A szurkolói csoportok bojkottálják a mérkőzést.

Mint arról beszámoltunk, aki ismeri a klubjuk mellett minden körülmények között kitartó szurkolók gondolkodását, lelkivilágát, az tudja, milyen áldozatot jelent a részükről: mindkét csapat szervezett csoportjai tartják magukat a bojkotthoz a Ferencváros és az Újpest jövő vasárnapi derbijén.

 

Amennyiben mégis akadna olyan újpesti drukker, aki az NB I 23. fordulójának fővárosi rangadóját a helyszínen kívánja megtekinteni, annak több szabályt be kell tartania, többek között azt, hogy csak a külön busszal, szervezetten utazó résztvevők léphetnek be a stadionba. Az a szurkoló, aki nem a szervezett és meghirdetett jegyellenőrzést, utaztatást választja, nem tudja megközelíteni a vendégszektor bejáratát és nem léptethető be a sportrendezvény helyszínére.

 

(fotó:blikk.hu)

 

Az Újpest honlapján megjelent szabályzatot változtatás nélkül közöljük:

 

I,   Az Újpest FC szurkolója /továbbiakban: résztvevő, szurkoló/ a sportrendezvény helyszínére akkor léptethető be, ha:

az Újpest FC által is meghirdetett, kialakított gyülekezőhelyen (Budapest IV. ker. Megyeri út, Szusza Ferenc Stadion, C szektor) 2015. április 12-én 12:30 órától 13:30 óráig terjedő időszakban megjelenik, és ott érvényes belépőjeggyel belépésre jelentkezik,a Szusza Ferenc Stadionnál kialakított ellenőrző ponton aláveti magát a jegyellenőrzésnek, együttműködik a rendezőkkel, valamint a rendőrség munkatársaival,vállalja, hogy a rendező felszólítására igazolja személyazonosságát,nem áll nyilvánvalóan alkohol, kábítószer vagy más bódító hatású szer befolyása alatt,nem tart magánál szeszes italt, kábítószert, valamint olyan tárgyat, amely a sportrendezvény megtartását, továbbá mások személyi- és vagyonbiztonságát veszélyezteti, amelynek birtoklását jogszabály, a sportrendezvényre való bevitelét a szervező megtiltotta, /pl.: szúró-vágóeszköz, lőfegyver és annak utánzata, palackozott- dobozos ital és étel, spray, esernyő, és minden olyan tárgy melynek eldobása sérülést okozhat/nem birtokol mások iránti gyűlöletre uszító feliratot, zászlót vagy jogszabály által tiltott jelképet,tudomásul veszi, hogy az előzetes ellenőrzés és ott tartózkodás, valamint a szervezett utazás ideje alatt róla kép- és hangfelvétel készíthető,

 

Abban az esetben, ha a résztvevő a rendezvényre be nem vihető tárggyal érkezik, (és birtoklása jogszabály által nem tiltott) és annak biztonságos megőrzését már nem tudja megoldani, a gyülekezőhelyen átvételi elismervény ellenében átveszik tőle a megőrzendő tárgyat.

Az átvett tárgyak őrzését, visszaadását az Újpest FC biztonsági szolgálata végzi. Ha a megőrzött tárgyakért annak tulajdonosa a mérkőzés befejezésétől számított két órán belül nem jelentkezik a Szusza Ferenc Stadionban, akkor az átvételt végrehajtó a felelős őrzés szabályai szerint jár el.

 

II, Eltávolításra kerül, nem vehet részt a szervezett utazásban az, aki:

 

az ellenőrző ponton belépett, de ezt követően a rendezők és a rendőrség kérésének nem tesz eleget, a biztosított külön buszokra nem száll fel,aki az előzetes ellenőrzést követően, illetve az utazás során agresszív erőszakos magatartást tanúsít, illetve nem működik együtt a rendezőkkel és a rendőrséggel.

 

A gyülekező-ellenőrző pont előtti területen, beléptető folyósok előtt megállni (kivétel: jegyellenőrzés), azokat eltorlaszolni szigorúan tilos!

 

III,

A Groupama Aréna vendégszektorába csak a külön busszal, szervezetten utazó résztvevők léphetnek be. Az a szurkoló, aki nem a szervezett és meghirdetett jegyellenőrzést, utaztatást választja, nem tudja megközelíteni a vendégszektor bejáratát és nem léptethető be a sportrendezvény helyszínére.Az utazás megkezdése csak a rendőrség és a kísérésben részt vevő rendezők utasításai alapján lehetséges.Az a szurkoló, aki az utaztatás feltételeit megszegi, illetve nem hajlandó a kisérést végzőkkel együttműködni a mérkőzést nem látogathatja.

 

A Groupama Aréna Pályarendszabályának változatlanul hagyása mellett, a megjelölt mérkőzés vonatkozásában a fenti feltételek betartása nélkül a vendégszektorba a résztvevő nem léptethető be!

 

A mérkőzést élőben, online közvetítjük!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC