nb1.hu

Az Újpest sem tudta megállítani a Videotont

Budapest – Oliveira a hős, de nem lehet panasz a lila-fehérekre.

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának záró összecsapásán, egyben a forduló rangadóján az éllovas Videoton látogatott Újpestre.

 

A találkozót némi meglepetésre a lila-fehér csapat kezdte jobban, az első negyedórában a Videoton szinte ki sem tudott jönni a saját kapuja elől, Perovics révén akár a vezetést is megszerezhette volna, de Calatayud nagy helyzetben hárított.

 

Ezt követően a Videoton magára talált, ennek ellenére még mindig az Újpest előtt adódtak a jobb lehetőségek, mégis a Vidi szerezte meg a vezetést Filipe Oliveira egyéni akciója után. Perovics révén kétszer is betalált lesről az Újpest, de mivel érvényes gólt nem szerzett, vendég előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

 

(fotó:vidi.hu)

 

A második játékrész elején nagy rohanásba kezdtek a csapatok, de minkét oldalon kimaradtak az adódó lehetőségek. A folytatásban viszont már jóval kevesebb lehetőség adódott a küzdő felek előtt, inkább a középmezőnyben gyűrték egymást. A Videoton tartotta az eredményt, a fővárosi gárda pedig nem tudta nagyobb nyomás alá helyezni az éllovast.

 

Ennek eredményeképpen a patthelyzetben újabb gól már nem esett, a Videoton győzni tudott és visszaállította a második MTK-val szembeni tíz pontos előnyét.

 

Újpest-Videoton 0-1 (0-1). A mérkőzés részletes tudósítása a linkre kattintva olvasható!

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC