nb1.hu

Az Újpest segíthet a Fradinak a Vidi legyőzésével – VIDEÓ

Budapest – Andrics a pszichológiai korlátokról, Juhász az igazi Újpestről.

Vasárnap este, az OTP Bank Liga 22. fordulójának záró összecsapásán kerül sor a forduló rangadójára, amelyen a nyolcadik helyen tanyázó Újpest a Szusza Ferenc Stadionban fogadja az éllovas Videotont.

 

Az Újpest nem kezdte jól a tavaszt, az eddigi négy meccsén két vereség mellett mindössze két döntetlenre volt képes, így most már mindenképen győzelmi kényszerben van Nebojsa Vignjevics együttese, míg a Videotonnak azért lenne fontos a három pont, mert a közvetlen üldözői közül az MTK és a Ferencváros is nyerni tudott a hétvégén.

 

Az eddigi 95 találkozó mérlege teljesen kiegyenlített képet mutat, a Videoton a legmagasabb osztályban eddig 37 alkalommal nyert a lila-fehér csapat ellen, míg az Újpest szintén 37 diadalt ünnepelhetett, 21 találkozó pedig pontosztozkodással fejeződött be. Újpesten ez lesz a 48. összecsapás, vendégként 15 győzelmet könyvelhetett el a Vidi 7 döntetlen és 25 újpesti siker mellett.

 

(fotó:nb1.hu)

 

Az Újpest támadója, Nemanja Andrics a klub honlapjának elárulta, már nem hibázhat a csapat, hogy ez sikerüljön, ahhoz mindenkinek túl kell lépnie a pszichológiai korlátokon.

 

„Igen nehéz mérkőzés elé nézünk, mindkét esetben elmondható, hogy a hiba nem megengedett. Valahogy mégis nagyon pozitív érzések töltenek el, ha a Videoton elleni mérkőzésre gondolok. Újpest patinás klub és itt minden nap bizonyítani kell, hogy méltó helyünk van a csapatban, az, hogy mögöttünk van pár hónap sikeretlen sorozata, nagy nyomást helyez mindenkire, ez a nyomás azonban teljesen természetes a futball közegben. Nyerni akarunk, és ezért mindenkinek túl kell lépnie a pszichológiai korlátokon.”

 

Juhász Roland a vidi.hu-nak elárulta, hogy az Újpest tavaszi eredményei nem tükrözik a csapat valódi erejét. A válogatott védő hozzátette, a bajnokság vége felé minden csapat extra motivációval lép pályára a Vidi ellen, hiszen mindenki az éllovast szeretné legyőzni.

 

 

OTP Bank Liga, 22. forduló

Újpest-Videoton

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, vasárnap, 18.30, (tv: Sport 2)

Játékvezető: Vad II István (Berettyán Péter, Georgiou Theodoros)

 

A várható összeállítások:

Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró – Nagy I. G., Balogh B. – Suljic, Sztaniszavljevics, Andrics – Perovics

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Sakla, Stopira – Simon Á., Sándor Gy. – Gyurcsó, Kovács I., Álvarez – Nikolics

 

A mérkőzést élőben, online közvetítjük!

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC