nb1.hu

Az MTK 34 meccs után ikszelt újra a bajnokságban

Dunaújváros – A DPASE játéka nem ízlett a kék-fehéreknek.

Az OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati első összecsapásán a második helyen álló MTK a sereghajtó Dunaújváros otthonába látogatott.

 

A találkozót a fővárosi kék-fehér csapat kezdte jobban, Torghelle révén a mérkőzés legelején megszerezhette volna a vezetést, ám a támadó már nem tudott kellőképpen alányúlni a labdának a kapu torkában, így Nagy fejében elakadt a labda. A folytatás már nem volt ennyire eseménydús, az MTK irányította a meccset, de nem igazán tudott mit kezdeni a DPASE jó értelemben vett agresszív, ütközős játékával, így egy Hrekpa lehetőségen és Jakab lövésen kívül más említésre méltó esemény nem történt.

 

 

A második játékrész sem hozott sok változást, inkább a középpályán folyt a küzdelem, csak ritkán forogtak veszélyben a kapuk, Kanta Józsefék nem találták továbbra sem az ellenszert, viszont a hazai gárda sem előnyt kovácsolni a birkózásban, hátul minden rendben volt, de az előre játékban nem sokat mutatott a Dunaújváros. Az ilyen összecsapásokra szokták mondani, hogy tipikus egygólos mérkőzés. Artner Tamás az utolsó negyedórára szerkezetet váltott, ekkor már négy csatár volt a pályán az újvárosi gárdánál, ehhez képest bő tíz perccel a vége előtt a vendég Horváth előtt adódott a mérkőzés helyzete, de Nagy elképesztő bravúrral ért le a tizenegy méterről leadott lapos lövésre. Az az egy gól végül nem született meg, így az egyik együttes számára sem igazán jó döntetlen lett a vége, a Dunaújváros maradt utolsó, az MTK pedig lecsúszhat a második helyről, ha holnap nyer a Fradi a derbin.

 

A döntetlen egyébként azt is jelenti, hogy az MTK több mint egy év után – 2014. március 1. óta – játszott újra döntetlen a bajnokságban, 34 mérkőzés után.

 

OTP Bank Liga, 23. forduló

 

Dunaújváros – MTK 0-0

 

Jv.: Iványi Zoltán (Kóbor Péter, Horváth Zoltán)

 

DPASE: Nagy – Hidvégi (77' Thiago ) , Szekeres, Vaskó, Villám – Orosz, Csehi, Petneházi ( 68' Lázár ) , Farkas, Jakab ( 56' Grubjesic ) – Eppel

MTK: Hegedűs – Nagy T., Baki, Vukmir, Vadnai – Vass, Pölöskei, Kanta – Horváth, Torghelle, Hrepka ( 46' Bese )

 

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC