nb1.hu

A szurkoló kártyának a Juve ultrái sem örültek, de…

Budapest - Magyar biztonsági szakemberek jártak Torinóban.

Az MLSZ múlt héten lehetőséget biztosított a szövetség és a klubok biztonsági szakembereiből álló delegációnak, hogy biztonsági és mérkőzésrendezési szempontból megtekintse Európa egyik legmodernebb stadionját, a Juventus otthonát Torinóban.

A klubok visszajelzését követően tíz fős delegáció utazott el múlt szombaton Torinóba, ahol a stadion igazgatója, Francesco Gianello előbb bemutatta a létesítményt, illetve egy prezentáció keretében összegezte az aréna átépítésének okait, folyamatát, valamint a jelenlegi működését, délután pedig – a közel telt házas, 40 ezer néző vonzó Juventus-Cagliari bajnoki előtt, közben és után – gyakorlatban, egészen apró részletekbe menően is bemutatta egy bajnoki mérkőzés előkészületeit, rendezési kihívásait.

 

(fotó:mlsz.hu)

– Az élményen túl szakmailag is nagyon hasznos volt az út, hiszen ízelítőt kaptunk abból, hogy a mai modern stadionok többféle szolgáltatást nyújtanak a szurkolók számára – mondta az mlsz.hu-nak Barczi Róbert, a szövetség versenyigazgató-helyettese, a delegáció vezetője. – A Juventus Aréna például játszóházzal, szépségszalonnal, büfékkel, éttermekkel és számtalan szórakozási lehetőséggel van ellátva, itt valóban eltölthet a szurkoló családjával együtt egy teljes délutánt is kulturált, biztonságos körülmények között. Az igazgató úr elmondása szerint jelenleg ez az egyetlen stadion Olaszországban, ahol a családok különböző generációi biztonságosan szurkolhatnak egymás mellett. A másik nagy tanulsága az útnak, hogy a hazai labdarúgás stadionbiztonsági elképzelések tekintetében jó úton halad, hiszen meggyőződhettünk arról, hogy a torinói aréna szinte teljesen azonos biztonsági rendszer alapján működik, mint ahogy azt a magyar stadionokban is alkalmazni kívánjuk.

 

– A Juve-meccsekre is kizárólag szurkolói kártyával, hasonló beléptető rendszeren és procedúrán keresztül lehet bejutni a stadionba, mint a magyar pályákon, további hasonlóság, hogy kezdetben ott sem fogadták kitörő örömmel a drukkerek a bevezetett rendszert – tette hozzá Barczi Róbert. – A biztonságosabb, komfortosabb szurkolóbarátibb rendezésnek köszönhetően azonban idővel még az ultrák is megértették, hogy ez a jövő, ennek következtében a pár évvel ezelőtti 18 ezerről 40 ezerre nőtt az átlagnézőszám a Juventus meccsein. A látogatás során a torinóiak elárulták: olyannyira sikeres és eredményes az általuk képviselt irányvonal Olaszországban, hogy több klub – például Udinese és az AS Roma – követni akarja a Juve példáját. A tanulmányi út megerősített abban, hogy jó úton járunk, és mi sem tehetünk mást, mint haladunk tovább az elkezdett ösvényen.

 

Ha már Juve: olvastad már ki a torinói gárda legújabb sztárigazolása? Katt a részletekért!

 

A szkenner és s zurkoló kártya miatt a Ferencváros ultrái nem lesznek ott a Magyar Kupa döntőjén a stadionban!

 

A Videoton-ultrák is bojkottálják az MK-döntőt!

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC