nb1.hu

A pletykából valóság lett, megvan Nikolics új csapata!

Varsó - Nikolics: A menedzserem nem beszélt rá semmire. FRISSÜLT!

Ahogy várható volt, a lengyel bajnokságban szereplő Legia Warszawa a hivatalos honlapján jelentette be Nikolics Nemanja szerződtetését. A Videotontól távozó magyar válogatott támadó sajtóhírek szerint hároméves szerződést kötött a varsói egyesülettel.

 

 

– Régóta figyeltük már Nemanját és láttuk, hogy vérbeli csatár, a Legiának pedig pont egy ilyen támadóra volt szüksége, hisszük, hogy megszereztük azt, akit kellett. Jó korban van, nem volt túl drága, és kimagaslott csapatából is. Öt évet töltött el a Videotonnál, de új kihívásokat keresett. Úgy látom, a Legiába igazolása nem olyan nagy ugrás, hogy elhibázza – mondta Nikolicsról a legia.com-nak a varsóiak játékosmegfigyelő-hálózatának igazgatója, Martin Zewlakow.

 

Ezek után nézzük, hogy maga a főszereplő, Nikolics, hogyan látja a klubváltást.

 – Várható volt, hogy ezen a nyáron lezárul az ügyem. Hosszú ideje megy már a találgatás az jövőmet illetően, megyek, maradok, ha megyek, milyen bajnokságban folytatom. Türelmes voltam, mert Filipékkel tudtuk, mit akarunk. Huszonhét éves vagyok, a karrierem legjobb időszaka lehet a következő néhány év, ezért úgy voltam vele: nem hibázhatok, nem hozhatok olyan döntést, amit később megbánnék. Ki kell emelnem, hogy a menedzserem sem próbált rábeszélni semmire, nyilván ha a saját érdekeit nézi, akkor már Koreában, vagy Törökországban légióskodom… Olyan bajnokságban szereplő csapat ajánlatára vártam, amely erősebb az NB I-nél, amely jobban az európai topligák szeme előtt van, ahonnan talán könnyebb nívós bajnokságba igazolni. A Legia hosszú ideje figyel, és ami talán a legfontosabb: én kellek a klubnak, és nekem is ilyen klub kellett. Az együttes rendre a bajnoki címért harcol, indul a nemzetközi porondon, nagyszerű körülmények várják a futballistákat, és fantasztikus szurkolói vannak. Nem vagyok az a játékos, aki szeret ugrándozni, a Vidinél is hat évet töltöttem, itt is hosszútávra tervezek. Sokat adott nekem a fehérvári időszak, bevallom, nem akartam mindenáron távozni, de végül így alakult. A válogatott meccs után nem lesz sok pihenőm, mert június végén már elkezdődik a felkészülés. Izgatottan várom az idényt, szeretnék húzóembere lenni a csapatnak – amelynek a célja, hogy bajnokságot nyerjen, és bejusson az Európa-liga csoportkörébe – mondta Nikolics Nemanja, a szerződése kapcsán, majd menedzsere Filipovics Vladan is elemezte azelmúlt napok esményeit a szerkesztőségünkbe eljutatott levelében. – Másfél éve már terítéken van Nikolics Nemanja esetleges klubváltása, az volt a célunk, hogy olyan külföldi egyesületet találjunk, amely hajlandó kivásárolni a szerződéséből. Aztán nem sikerült szerződést hosszabbítania a Videotonnal, így immár csak azt kellett nézni, hogy a játékos legyen elégedett. Mondhatom, sok ország több klubjával voltunk kapcsolatban, nem egyszer konkrét ajánlatot kaptunk. Spanyolországból, Németországból, Olaszországból keresték, de mi vártunk a lehető legoptimálisabb lehetőségre. Nikót nem a pénz motiválta, ha így lett volna, elfogadja a kimagasló fizetéssel kecsegtető távol-keleti ajánlatai egyikét. A lengyel piac – köszönhetően az ott légióskodó magyarok jó teljesítményének is – nyit Magyarország felé, márpedig ezt érdemes kihasználni: a lengyel élvonalból klasszis klubok igazolnak, legutóbb történetesen az Arsenal vett Lengyelországból játékost. Nikónak ez egy újabb lépcső, és ha a bajnokságban és az Európa-ligában az elmúlt évekhez hasonlóan termeli a gólokat, esélye van egy nyugati szerződésre. 

Videoton: Végleges a BL-ellenfelek listája.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC