nb1.hu

A Honvéd a legjobbkor verte először a mumusát – VIDEÓ

Budapest – Fásult Kecskemét, kispesti győzelem 8 hónap után.

Mumusa, a Kecskeméti TE ellen nem csak a párharc 2008-as rajtja óta hízó jég megtörése, de a bennmaradáshoz már-már elengedhetetlen három pont begyűjtése volt a tét a Honvéd számára az NB I 27. fordulójában. A vártnál talán könnyebben sikerült, egy motiválatlan, fásult ellenféllel szemben.

 

Pedig a kispestiek eddigi 13 élvonalbeli meccsükből 9-et elveszítettek, és csak 4-en zártak egy ponttal a KTE ellen. Az előzmények és a tabella állása alapján a bennmaradásért kaparó Rossi-csapat nyilván fogcsikorgatva készült, a vendégek ellenben bográcsozással egybekötött horgászással. Bekő Balázs idén erőn felül teljesítő, nyolcadik helyezett csapata szokás szerint biztos védekezésre és (Szavics indításaival, Bebeto megugrásaival) kontrákra épített – a Honvéd meg győzelemre és támadásokra ítéltetve támadott.

 

Még a jobbhátvéd Botka is szélsőként attakolt korábbi csapata ellen, de az ellenfelénél érezhetően motiváltabb, agresszívebb vörös-feketék góljaihoz kellettek a gyakorta elalvó kecskeméti védők is. Holender Filip akár már a 9. másodpercben vezetést szerezhetett volna (aztán a fordulás előtti másodpercekben már nem hibázott), majd egy tizenegyesgyanús kezezés után, Souleymane Youla félóra múltán, Holender pedig a szünet előtti percben használta ki a bekkek hibáit (2-0).

 

Fotó: MTI (archív)

 

A fordulás és a Kecskemét kettős cseréje után keményebbé és stabilabbá vált a vendégek játéka is, de ehhez az is hozzájárult, hogy – a helyzetükben érthető módon – a Honvéd is visszavett egy kicsit a támadásokból. Mindez persze rontott a meccs élvezhetőségén, de a tét nagysága miatt ezen aligha bánkódtak a kispestiek.

 

A Honvéd szeptember 13., a Haladás elleni 2-0 után először nyert bajnokit a Bozsik-stadionban, ráadásul az eddig soha felül nem múlt Kecskemét ellen. A győzelem (más)napján aratott siker sokat érhet a bennmaradásért folyó versenyfutásban.

 

Honvéd–Kecskemét 2-0 (2-0). A részletes tudósítást ide kattintva olvashatja el!

 

[video:https://youtu.be/rZR4yVW2vgo width:610]

 

A bajnokság jelenlegi állását itt érheti el!

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC