nb1.hu

60 év 200 fényképe a Zete „pályatartozékától”

Zalaegerszeg – Kiállítás nyílt Horváth Jenő fotóiból. 

Horváth Jenőnek a ZTE stadionban készített fotóiból, többek közt a bajnoki, barátságos és nemzetközi mérkőzéseken készült felvételeiből nyílt kiállítás Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színház előcsarnokában. Horváth Jenő az MTI-nek elmondta, hogy 1955 és 2015 között mintegy tízezer felvételt készített a ZTE arénában. A gyűjteményből a kiállításra 200 képet választott ki, amelyeket időrendi sorrendben mutatnak be a közönségnek. A zalaegerszegi fotós felidézte, hogy tizenkét esztendős korában, egy fotószakkörben kezdett el fényképezni, a ZTE-ről az első csapatképet 1955-ben készítette el.

 

Fotó: ztefc.hu

 

A ZTE stadion elképzelhetetlen volt Horváth Jenő jelenléte nélkül, mintegy „tartozéka volt” a pályának – emlékeztetett Szőcs János válogatott játékos, volt szövetségi kapitány. Mindegy volt, hogy kánikulában, hidegben, szakadó esőben, orkánszerű szélben, vagy – mint például a Honvéd elleni mérkőzésen – jégesőben játszották a meccset, a zalaegerszegi fényképész nélkül nem kezdődhetett el a mérkőzés. A játékvezető mindaddig ki sem vezette a középkörbe, a közönség üdvözlésére a csapatokat, míg meg nem győződött arról, hogy Horváth Jenő a „helyén van”, és már várja a játékosokat – fűzte hozzá.

 

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere köszöntőjében kiemelte: Horváth Jenő a több ezer fotón a ZTE szinte valamennyi fantasztikus, dicső – vagy éppen kevésbé dicső – pillanatát megörökítette. A „pálya széléről” készített felvételei a város számára egy legenda életben tartását jelentik.

 

A 60 év a pálya széléről című kiállítás június 8-ig tekinthető meg a zalaegerszegi színházban.

 

(MTI)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC