nb1.hu

Zalaegerszegtől igazolt védőt a Fehérvár

Gólokban és az előkészítésekben is jeleskedik.

Az NB I 9. helyén álló Fehérvár FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy megvásárolta Gergényi Bence játékjogát a Zalaegerszegtől.

A 25 éves balhátvéd 2008-ban már a Budapest Honvéd igazolt játékosa volt. A felnőtteknél a kispestiek színeiben mutatkozott be az NB III-as tartalékcsapatban, majd Szegeden töltött fél évet kölcsönben, mielőtt alaposan kivette a részét a ZTE 2019-es feljutásából. Megfordult rövid ideig a szlovén másodosztályú Lendvában is. Zalaegerszegen  összesen 138 tétmérkőzésen öt gólt szerzett és 16 gólpasszt osztott ki. Csapatával az előző szezonban Magyar Kupát nyert.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek ma. A hozzám közel állókkal átbeszéltük, hogy óriási lehetőség és előrelépés a karrieremben az, hogy a Vidiben futballozhatok a jövőben. Rendkívül motiváltan érkeztem, alig várom, hogy csatlakozhassak a csapathoz és túllegyek az első vidis edzésemen” – mondta a szerződés aláírása utáni pillantokban Gergényi Bence.

“Zeke Márió távozásával mindenképp szerettük volna a balhátvéd posztot megoldani, elsősorban pedig magyar játékosban gondolkoztunk. Bence már több alkalommal is bizonyította, hogy megbízható, jó játékos. Nagyon pozitív volt számunkra, hogy az első pillanattól kezdve érezhető volt a beszélgetések során az, hogy Bence nagyon szeretne itt, Székesfehérváron futballozni. Örülök annak, hogy csatlakozott hozzánk, biztos vagyok benne, hogy rövid idő alatt hasznos tagja lesz a Vidinek” – nyilatkozta új igazolásunkról sportigazgatónk, Juhász Roland.

Gergényi Bence szerződése kettő plusz egy évig érvényes, mezszáma a 44-es lesz.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC