nb1.hu

Vitatott ítéleteiről elhíresült holland bíró vezeti a magyar-németet

Több véleményes döntést hozott már tétmérkőzéseken.

A holland Danny Makkelie fújja majd a sípot a magyar labdarúgó-válogatott szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzésén, a házigazda németek ellen Stuttgartban – számolt be az MTI.

A 41 éves játékvezető eddig háromszor vezetett mérkőzés a magyaroknak, ezek közül kettő rossz emlékű világbajnoki selejtező volt. 2017-ben Portugália a Groupama Arénában, majd 2021 szeptemberében, Elbasanban Albánia nyert 1-0-ra válogatottunk ellen. A harmadik meccset tavaly novemberben, a Puskás Arénában rendezték, ahol a magyar nemzeti csapat a 3-1-es Montenegró elleni győzelemmel biztosította be elsőségét az Eb-selejtező G csoportjában.

Makkelie vezette az előző kontinenstorna német-angol nyolcaddöntőjét, amelyet a később finalista szigetországiak nyertek 2-0-ra. Másfél héttel később az Anglia-Dánia elődöntő hosszabbításában egy erősen véleményesnek tartott büntetőt ítélt a 2012 óta a bírói elit tagjaként számontartott játékvezető. Makkelie a 2022-es katari vb-n pedig a spanyol-német csoportmeccsen (1-1) fújta a sípot.

Május 8-án Nasszer Al-Khelaifi szintén nem volt megelégedve a holland játékvezető munkájával és a Real Madrid ellen elszenvedett vereség általi BL-kiesés után megrohamozta a játékvezetői öltözőt. A Paris Saint-Germain elnöke Leonardóval együtt megfenyegette Makkeliet és dühében eltörte az egyik asszisztens zászlaját is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC