nb1.hu

Világszínvonalú specialista műtötte meg a KTE középpályását

Banó-Szabó Bencére hosszabb kihagyás vár

A rigaiak elleni hazai EKL-selejtezőn szenvedett combsérülést a kecskemétiek futballistája, akit le is kellett cserélni. A játékos és az orvosi stáb egyeztetését követően az a döntés született, hogy Banó-Szabót egy finn specialista műti meg. Az orvosi beavatkozásra ezen a héten került sor Turkuban.

A klub tájékoztatása szerint a futballista a körülményekhez képest jól van, immáron arra fókuszál, hogy minél előbb és minél jobb állapotban térhessen vissza a pályára.

„Elviselhető fájdalmaim még vannak, de rendkívül profi ellátásban volt részem Finnországban. Világszínvonalú szakemberre voltam bízva, aki topligás játékosok sorával foglalkozott már.” – nyilatkozta a labdarúgó.

Mostanra hazaértem, egyelőre még mankóval közlekedek, illetve jobbára fekszem, de két hét múlva fokozatosan kezdhetem a gyógytornát és az edzéseket.

„A sérülésem első napjától kezdve úgy tekintek erre a helyzetre, hogy ez most egy külön út számomra, amit pozitívan fogok fel, ebből a helyzetből is próbálok még erősebben visszatérni. Azokban a hónapokban, amik most kimaradnak, olyan munkát szeretnék beletenni, ami utána majd visszaköszön a pályán. Sok jó tanácsot kaptam kint most is a jövőre nézve, amik a külön edzések és a prevenció kapcsán hasznosak lehetnek.” Banó-Szabó a csapattársaknak is üzent, minden meccsen ott lesz, amin csak tud.

A Kecskeméti TE vasárnap a Fehérvár FC-vel találkozik a Széktói Stadionban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC