nb1.hu

Vignjevics hadat üzent az egyénieskedésnek, Boér újabb átigazolásokról beszélt

Mindkét szakvezető reálisan értékelt.

Szombat este az újpesti stadionban ismét bebizonyosodott a labdarúgás legősibb és legfontosabb igazsága: semmi más nem számít egy mérkőzésen, csak az, amit a lefújás pillanatában az eredményjelző mutat. Ez a következő volt: Újpest-ZTE 2-1! És ez az állítás visszatükröződik a vezetőedzők nyilatkozataiból is.

Az Újpest nem játszott jól, ám három kaput eltaláló kísérletéből kettő gól lett. A ZTE jó napot fogott ki, jobban játszott, mint a hazai csapat, ám öt kaput eltaláló kísérletéből csak egy gól lett. A mezőny legjobbja Banai Dávid, a lila-fehérek kapusa volt.

Forrás: eredmenyek.com

A fenti kijelentésekkel a két szakvezető, az újpesti Nebojsa Vignjevics és a zalaegerszegi Boér Gábor is egyetértett a mérkőzés lefújása utáni sajtótájékoztatón. Elsőként a ZTE mestere értékelt.

NEM FÉR BELE!

„A csapatjátékunk két percet leszámítva jónak mondható. Többször eljutottunk kombinatív játékkal az ellenfél tizenhatosához vagy azon belülre. Időnként mezőnyfölényben tudtunk játszani, de nem tudtuk megtartani az egyenlítés után az eredményt vagy esetleg a győzelem felé venni az irányt. Mivel a második kapott gólunk is azonnal történt, az sokkoló volt, nehezen jöttünk vissza belőle. Nehezen alakítottunk ki helyzeteket, elkezdtünk kapkodni. Az egyenlítő gólunkig türelmesen futballoztunk, tetszetős akciókat vezettünk. De nem fér bele, hogy két percre kihagyunk, ami két kapott gólt eredményezett. Nagyon sajnálom a játékosokat, mert nagyon sokat dolgoztak, de sajnos a minőségi befejezések nem akarnak sikerülni. Szerencsénk sem volt, kapufát is lőttünk, de most ez egy ilyen periódus, amikor győzelmi kényszerben vagyunk” – kezdte Boér.

CSAK 5 CSERE

A héten Törökországba szerződött Mocsi Attila, aki a ZTE közvetlen védelmének vezéregyénisége volt. Boér beszélt a hiányáról és a pótlásáról is.

„Több sebből vérzünk. Aki figyeli a csapatunkat, az láthatta, hogy Mocsi Attila mellett Gergényi Bence és Zoran Lesjak sem volt velünk a védelemből. Voltak más problémáink is, vannak még sérültjeink, összesen csak öt cserejátékosunk volt. A csapat viszont jól reagált a hiányzóinkra, akik lehetőséget kaptak, éltek az alkalommal. Viszont mégis hiányérzetünk van a végeredmény miatt.”

ÚJABB ÁTIGAZOLÁSOK

Az NB1.hu azt kérdezte Boértól, hogy a második kapott gól után kellett volna többet tenniük a játékosainak a győzelemért, illetve arról is érdeklődtünk, hogy az esetlegesen távozók pótlására mekkora esély kínálkozik. Ez volt az a pont, amikor a vezetőedző megerősítette az NB1.hu-nak, hogy Tajti Mátyás Újpestre tart.

„Ha hamarabb tudunk egyenlíteni, más lehetett volna a végeredmény. De az igazság az, hogy az első félidőben kidolgozott lehetőségeinkből sokkal minőségibb befejezésekre lett volna szükség. Banai Dávid többször is remekül védett, ez is döntő volt. Sokkos hét után jöttünk Újpestre, erre az első percben rögtön gólt kaptunk… De ezek után visszajöttünk a meccsbe, és fölényben tudtunk játszani. Jó játékból egyenlítettünk, de aztán elkövettük azt a hibát, hogy azonnal visszazuhanunk. Tajti Mátyás az egyik játékosunk volt, aki már nem lehetett velünk, éppen az Újpesttel történő egyeztetések miatt. Bízom benne, hogy a távozóink pótlása minél hamarabb megoldódik, ezen dolgoznak a vezetőink, hogy még az átigazolási időszak vége előtt megtörténjenek. Mocsi Attila is úgy került Törökországba, hogy a héten érkezett iránta az ajánlat, pedig úgy tűnt, hogy maradni fog, és számíthatok rá az őszi szezonban. Viszont jött egy olyan ajánlat, amit a klub nem utasíthatott vissza. A pótlását nehéz volt megoldani két nap alatt… Olyan játékos kell ilyenkor, akit egyből a kezdőcsapatba tudunk tenni, ráadásul betegség és sérülés is történt a meccs reggelén, amit szintén nem tudtunk előre. Mocsi helyén Kovács Barna középpályás szerepelt, aki ezen a poszton most játszott először élesben. Több problémánk is volt, de a csapat mégis visszajött a meccsbe.”

KORREKT VIGNJEVICS

Boér után Nebojsa Vignjevics érkezett a sajtóterembe, aki a győzelem ellenére nem volt túl vidám. A sikernek persze örült, de a mutatott játéknak nem. A lila-fehérek vezetőedzője is elismerte azt, amit mindenki láthatott: hogy a ZTE futballozott jobban.

„Ha megnézzük a találkozót és azt, hogyan játszottak a csapatok, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Zalaegerszeg volt a jobb csapat. Szinte végig szervezetten és támadó szellemben játszott ellenfelünk. Mi elsősorban a védekezésre rendezkedtünk be. Ez azért is lehetett így, mert az első percben megszerzett korai vezetés után nagyon sokan azt gondolták, hogy ez a meccs sétagalopp lesz, könnyen megnyerjük a meccset, nem kell párharcokat megvívni és agresszívnek lenni. Területet hagytunk a Zalaegerszegnek, hagytuk, hogy a játékosai fölénk kerekedjenek és játsszák a saját játékukat, nem tettünk ez ellen semmit. Különösen rosszul érintette a csapatot Onovo sérülése, amikor le kellett hoznom. Ezzel a középpályánk is elvesztette az agresszivitását. Nagyon távol voltunk az ellenfél játékosaitól, nem fogtuk őket kellőképpen, nem nyertük meg a párharcokat, általában nem mi gyűjtöttük be a lecsorgó labdákat. A második félidőben volt néhány jobb szituációnk, amiket kialakítottunk, de a lezárások mindezek ellenére nem voltak megfelelőek. Utána Tamás Krisztián sérült meg, és bár láttam, hogy a játékosaim egyre fáradnak, nem nagyon tudtam cserélni. Jó pár szituációnál a szerencse is mellettünk állt. Mintha nem lett volna megfelelő önbizalom a játékosaimban ahhoz, hogy megvívják a meccset. Az volt az érzésem, hogy a Zalaegerszeg támad, mi meg csak tartjuk és járatjuk a labdát. Viszont elégedettnek kell lennem, mert a prioritás megvalósult: ez három pont megszerzése. Ezért gratulálok a játékosaimnak és külön köszönet a szurkolóknak, akik folyamatosan a legjobbjukat nyújtva és fáradhatatlanul biztatták a csapatot” – mondta Vignjevics.

CSAK AZ ÚJPESTÉRT!

Az NB1.hu arról érdeklődött Vignjevicsnél, hogy az önbizalomhiány az elmúlt fordulóban elszenvedett 3-0-s Paks elleni vereség vagy a ZTE miatt volt-e, de arról is érdeklődtünk a szerb szakembernél, hogy mit jelent számára, hogy a kapott gól után egyből góllal reagált a csapata.

„A második gólunk egyetlen játékos gyors reakciója volt, és nem kidolgozott helyzet. Hozzá került a labda, egy az egyben volt az emberével, megragadta a lehetőséget és betalált. A meccs kezdetétől azt láttam, hogy hiányzik belőlünk az egészséges agresszivitás, és ez az egyik olyan dolog, amin mindenképpen változtatni kell. Tudjuk, hogyan kellene játszanunk, de ezek után nem azt a játékot nyújtjuk, amiben megállapodtunk. Teljesen igaz, amit állít, és beszéltem is már róla korábban, hogy a csapatomnak kifogyott az energiája, kisebb sérülés akadályozza őket, de akkor is menniük kell ilyen szurkolótábor előtt, ilyen légkörben. A játékosoknak meg kell érteniük, hogy nem lehetnek fáradtak, nem engedhetik meg maguknak, hogy leálljanak, feladják és csak lézengjenek a pályán. Azt is hangsúlyoztam már, hogy ez elsősorban mentális kérdés. Fejben kell rendbe tenni a futballistákat. Jó páran vannak itt az előző bajnokságból, van bennük potenciál, de bizonyos dolgokat helyre kell rakni ahhoz, hogy olyan csapatot lássunk a pályán, amelyik győzni képes és győzni akar. A Paks elleni vereségünk után is elmondtam, hogy megint előjött a fáradtság; nem nagyon akartak a pályán lévők kilépni a komfortzónájukból. Nagyjából úgy álltak hozzá, hogy megtesznek mindent, amit tudnak, de ennél semmivel sem többet. Ezt így nem lehet, ezt nem szabad elfogadni. Muszáj menni, muszáj robotolni, ha győztes meccset akarsz. A ZTE ellen győztünk, ez a legfontosabb, de egyáltalán nem szeretem azt, amikor nekem kell a játékosaimat ösztönöznöm, nekem kell őket arra sarkalnom, hogy ne álljanak le, ne sétálgassanak. A fiatal játékosokra nézve ez további problémákat is jelenthet. Ez olyasmi, amit az edzéseken nem lehet begyakorolni. Az edzéseken azt látom, hogy van bennük potenciál, megvan bennük a kvalitás, de a meccsen mégsem érvényesülnek ezek a tényezők. Ha tényleg egy olyan csapatot akarunk, amelyik nemes célért küzd, akkor változtatnunk kell. Ott volt a Videoton vagy a Puskás Akadémia elleni meccs, amikor megkaptam azt a kritikát, hogy nincs minőségünk. Dehogy nincs minőségünk, csak néha az az érzésem, hogy a játékosaim néha nem az Újpest érdekében játszanak, hanem saját kedvtelésükre. És ha az Újpest nem jó, akkor te sem vagy jó, aki a pályán vagy. A legfontosabb motivációk lebeghetnek a szemeid előtt: a csapatmunka, a csapatszintű küzdelem és a csapatszintű győzelem. Nagyon sok mérkőzés vár még ránk, és mindenkinek minden találkozóban meglehetnek azok a momentumai, amelyek sikeresebbé tehetik.

A meccset tehát a gyengébben játszó Újpest nyerte meg, a korrekt és őszinte nyilatkozatok miatt a két edző nyilatkozatcsatája döntetlenre végződött.

EMLÉKEZTETŐ

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Újpest FC-ZTE FC 2-1 (1-0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 4000 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Csoboth (1.), Ambrose (61.), illetve Mim (60.)
sárga lap: Kastrati (30.), Tóth (33.), Ljujic (84.), illetve Kovács (15.), Szendrei (35.), Bedi (81.)
Újpest FC: Banai – Kastrati (Ambrose, a szünetben), Anculasz, Fehér, Tamás (Kuusk, 50.) – Mörschel, Onovo (Mack, 41.), Ljujic – Kiss, Tóth (Pauljevic, a szünetben), Csoboth (Simon, 70.)
Zalaegerszegi TE: Senkó – Huszti, Kovács, Safronov, Csóka – Szendrei (Soltész, 70.), Sankovic, Bedi – Szalay (Németh, 70.), Sajbán, Mim (Milanovic, 79.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC