nb1.hu

Vignjevics elárulta a nem túl ideális öltözői légkör okát

Mentálisan kell rendbe tenni az öltözői hangulatot Újpesten.

Az Újpest FC zsinórban öt elveszített bajnoki mérkőzés után szerzett pontot Zalaegerszegen. A fővárosi lila-fehérek vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics elégedett volt a játékosok hozzáállásával, de az NSO-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy miért változott meg a légkör az öltözőben.

A ZTE elleni 1-1 utáni sajtótájékoztatón Vignjevics utalt rá, hogy az utóbbi időben történtek olyan események, amik visszavetik a teljesítményt. Az újpestiek szerb mestere az anyagi okok miatt követendő fiatalszabályra gondolt.

„Egyszerűen nem teremt igazi versenyhelyzetet a csapatba kerülésért. Az edzéseken megfelelően dolgoznak a játékosok, de annak, aki a kora vagy nemzetisége miatt kimarad, nehéz elmagyarázni, hogy hiába jobb a másiknál, mégis a kispadon kell üldögélnie.”

Az öltözőben kiálltam a játékosok elé és elmondtam, ezt a szabályt nekünk is követnünk kell, nincs más választásunk. Eleinte úgy tűnt, elfogadják, de az idő előrehaladtával, különösen hogy az eredmények sem jöttek, néhányan egyre kevésbé voltak megértők. Egyszerűen megváltozott az öltöző atmoszférája.

Az 55 éves szakember szerint nem könnyű abban a tudatban pályára lépnie a játékosoknak, hogy az életkoruk miatt vannak a csapatban, ráadásul még jól is kellene játszaniuk.

„Egy olyan nagynevű, nagy múltú klubnál, mint az Újpest, mindig nagy az elvárás. Van, aki későn érő típus, más hamarabb áll készen a bevetésre. Mi úgy neveljük, képezzük őket, hogy egyszer meghatározó tagjai lehessenek a felnőttcsapatnak. Kérdés, hogy erre ki és mikor áll készen.”

Vignjevics elmondta, hogy az elmúlt hetek vereségeit sokszor a koncentráció hiánya okozta, és a szerencse sem állt melléjük. Az Újpest az idei év utolsó mérkőzésén, szombaton délután a sereghajtó Kisvárdához látogat.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC