nb1.hu

Vidi-DVTK: Kuznyecov a gyenge pontokat keresné, Grzelaknál a védelem az első

A Fehérvár és a Diósgyőr vezetőedzője az összecsapás esélyeiről beszélt.

Az NB I tizenegyedik fordulójában a Ferencváros ellen 2-1-es vereséget szenvedő DVTK, a Debrecentől 3-1-re kikapott Fehérvár FC-hez látogat. A diósgyőriek vezetőedzője, Kuznyecov Szergej a klub honlapjának nyilatkozott a mérkőzés esélyeiről.

Hullámzó a Fehérvár teljesítménye, amit a tabellán elfoglalt helyük is alátámaszt, de kétségtelenül minőségi játékosok alkotják a keretüket. Gyengén kezdték az idei bajnokságot, de az utóbbi időben stabilizálták a védekezésüket. 5-3-2-es felállásban játszanak, elég mélyen védekeznek, támadásokban, elsősorban az átmenetekben viszont veszélyesek, mert a két támadó jól használja ki az üres területeket. Ezúttal is fontos lesz, hogy ki szerzi meg az első gólt, mert utána az fogja irányítani a játékot.”

(fotó: dvtk.eu)

„Elsősorban a saját játékunkkal foglalkozunk, de figyelünk az ellenfélre is abban a tekintetben, hogy hol vannak a gyenge pontjaik, és igyekszünk azt nyomás alá helyezni. Biztosan a maximumot adják ki magukból, ezért nekünk is ki kell domborítani az saját erősségeinket, amivel reményeim szerint sikeresek leszünk, és nyerünk. Egy biztos, a három pontért utazunk Székesfehérvárra, erős bennünk a győzni akarás.”

A két csapat legutóbb 2021-ben csapott össze, akkor Diósgyőrben 4-0-ra nyert a Vidi, de néhány hónappal korábban Fehérváron 3-1-es DVTK-siker született. Bartosz Grzelak, a Vidi vezetőedzője szerint a védelemre kell majd odafigyelni.

„A Debrecen elleni, múlt hétvégi mérkőzésen túl nyitottak voltunk védekezésben és sok problémánk volt a védekezésbeli átmenetekkel, így a héten a védekezésünk volt a fókuszban az edzéseken. A Diósgyőr támadó szellemű csapat, erősek a pozíciós játékban. A játékstílusuk nagyon letisztult támadásban, bátrak a labdával, mindenképp erős újoncai az idei bajnokságnak.”

(fotó: fehervarfc.hu)

A Fehérvár FCDiósgyőri VTK mérkőzés szombaton délután, 14:45-kor kezdődik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC