nb1.hu

Vasas: Novothny túl hamar intette csendre a hazaiakat

Elképesztő teljesítmény Aczél Zoltán meglepetéscsapatától!

A Vasas ismét messzebb került az áhított feljutástól, miután 4-3-ra kikapott Kozármislenyben. Az éllovas ETO 4-1-re verte a Budafokot, míg a második Nyíregyháza 1-0-ra nyert Kazincbarcika ellen. A jelenleg negyedik Vasas 7-7 ponttal van lemaradva az első két helyezettől, és a Misleny is megelőzi 2 ponttal.

ÖSSZEFOGLALÓ

Szoros mérkőzésre lehetett számítani Kozármislenyben, hiszen Aczél Zoltán csapata remek formában volt. A második fordulóban például Kispesten győzött. És most is felülmúlta a Vasast, egy fordulatos és gólgazdag meccsen.

A találkozó elején, a 9. percben Turi Tamás szerzett vezetést a hazaiaknak, de Bakti Balázs a 41. percben egyenlített. Picivel több mint egy órányi játék után Tóth Milán már az angyalföldieket juttatta előnyhöz, de Kirchner Krisztián hamar kiegyenlített. A 84. percben duplázott, de Novothny Soma révén volt még egy válasza a Vasasnak.

A támadó remek szögletvariáció után fejelt középről, pár lépésről a kapuba. Gólörömében gyakorlatilag csöndre intette a helyieket. Nem kellett volna…

A 90+2. percben ugyanis Major Sámuel remek átlövésből megszerezte a győztes gólt a hazaiaknak.

JOGOS CÍMRENDSZER

A mislenyiek honlapja egyébként jogosan említette a találkozóról készült beszámolójának címében, hogy fantasztikus volt a győzelmük. Pláne azért, és erre is felhívva a figyelmet, mert Aczél Zoltán csapata feljött a dobogó harmadik fokára.

A hazaiak sikerének értékét nemcsak a küzdőszellem, hanem az is emeli, hogy Aczél hat állandó játékosára sem számíthatott.

A két szakvezető így értékelt a mérkőzés után:

ACZÉL ZOLTÁN

„Sok sérültünk volt, elég kaotikus állapotok között készültünk a héten, nagyon nehezen tudtam összerakni a védelmet. A találkozó elejét nem kezdtük túl jól, ránk erőltette a Vasas az akaratát és volt egy-két komolyabb helyzete is. A vezetésünk után viszont úgy érzem, hogy kicsit elbohóckodtuk a helyzeteinket, 3-4 olyan helyzetünk volt, amiből egy komoly előnyt tudtunk volna kialakítani, de a félidő végén egy védekezési hibából egyenlített a Vasas. Az oldalról érkező beadásokat nehezen védekeztük le, amit az 5 védőnél nem is annyira értek, hogy lehetett, a Lékai Somának kellett nagyokat védenie, ezeket a szituációkat nyilván majd átbeszéljük. A második félidőben talán 10 percet leszámítva nagyon jól futballoztunk, ültek a cserék, ült a játékrendszer váltás, abban az időszakban csak nekünk volt helyzetünk. Amit a pontrúgások védekezésénél csináltunk, az viszont elkeserítő! Ráadásul ebben az időszakban már magassági fölénye sem volt a Vasasnak és a röviden sarkalgatva felteszik, befejelik 3 méterről a hajrában. Pontrúgásból kaptunk 2 gólt, miközben komoly helyzete ekkor nem is volt a Vasasnak. Úgy tűnt, hogy elúszik a 3 pont, amikor egy egyéni villanás után a Major Samu megszerezte a győztes gólt! Úgy érzem, hogy a helyzeteink és a második félidei játékunk alapján sem érdemtelen a győzelmünk! Játékosaim nagy erőről tettek tanúbizonyságot, hiszen fordítani tudtak, támadófutballt játszottak. Nyilván a Vasasnak van létjogosultsága az első osztályban és sok sikert kívánok nekik ahhoz, hogy jussanak fel, megvan hozzá a keretük, a lehetőségeik. az én CSAPATOM viszont egy CSODÁLATOS CSAPAT! A lehetőségek közötti különbséget ilyen mértékben eltüntetni nem egyszerű, ehhez nagyon gratulálok nekik, illetve ahhoz is, hogy most a dobogón vannak!”

DESITS SZILÁRD

„Ha egy csapat idegenben 3 gólt szerez, annak nyernie kellene, de sajnos mi 4-et kaptunk. Ilyen gólokat nem lehet kapni, tálcán kínáltuk a gólszerzési lehetőségeket az ellenfélnek. A mérkőzés elején ziccerrel kezdtünk, amit kihagytunk, hátrányba kerültünk, de felálltunk, megfordítottuk a mérkőzést, majd újból felhoztuk az ellenfelet. Átvették a vezetést, újból felálltunk és egyenlítettünk, de a végén megöltük magunkat. Amikor hátrányban voltunk igyekeztünk visszajönni, de nem tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést.”

A Kozármisleny a következő körben az utolsó előtti Ajka vendége lesz. A Vasas a második helyezett Nyíregyházát fogadja.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC