nb1.hu

VAR és lesgólok, a tomboló vihar sem zökkentette ki a németeket

A dánok nem tudták bevenni a németek kapuját, szabályosan.

Az Eb első nyolcaddöntőjén Svájc 2-0-ra legyőzte Olaszországot.

A magyar válogatottat legyőző Svájc simán elintézte a címvédőt

A házigazda német válogatott Dánia ellen próbálta kivívni a továbbjutást Dortmundban.

Már a 4. percben Schlotterbeck fejesgóljával vezetést szerzett Németország, de szabálytalanság miatt nem adták meg a találatot. Utána néhány percen belül Kimmich és Havertz lövését is bravúrral védte Schmeichel. Ezután jött néhány dán támadás, de a német védők résen voltak. A 35. percben rossz időjárási viszonyok miatt Michael Oliver félbeszakította a mérkőzést. A vihar elcsendesedése után, közel félórás szünetet követően Havertz fejesét ütötte ki Schmeichel. A félidő végén egy dán ellentámadás végét Højlund próbálkozását védte Neuer.

A második játékrész elején Andersen gólját les miatt annullálta az angol játékvezető, majd két percre rá a Crystal Palace védője kézzel ért bele egy beadásba a tizenhatoson belül. Kis túlzással mindkettő egy ujjpercen múlt. A videóbírót használva ítélt büntetőt Oliver, amit Havertz magabiztosan értékesített. A 68. percben Schlotterbeck remek indítása után Musiala gyalogolt be a kapuig és higgadtan a kapuba lőtt. A 90. percben még Wirtz is szerzett egy lesgólt, amit a VAR is megerősített, majd Schmeichel tett róla, hogy az eredmény már ne változzon.

Dánia nyeretlenül búcsúzott az Eb-től, a német válogatott a spanyol-grúz párharc győztesével találkozik a legjobb nyolc között.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő
Németország – Dánia  2-0 (0-0)
Gólszerző: Havertz (53., 11-esből), Musiala (68.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC