nb1.hu

Van, aki még nem látta Csobothot Újpesten

A vezetőedző elvárásairól is nyilatkozott a lilák U21-es válogatott szerzeménye

Javában tart a felkészülés Újpesten, ezzel párhuzamosan pedig napról-napra alakul újjá a tulajdonosváltáson átesett lilák kerete. 

Újpest: változások a keretben, újabb három játékos távozott

A húszszoros bajnok klub egyik nagy nyári igazolása az U21-es válogatott-bemutatkozáson is átesett Baranyai Nimród. A Debrecenből szerződtetett védő az Újpest FC honlapjának adott interjúban beszélt a váltás körülméyneiről.  „Az egy kicsit furcsa volt, hogy személyesen senkit nem ismertem, csak a pályán találkoztunk, az viszont nagy könnyítés, hogy többen érkeztünk újként. Úgy mindig nehezebb, ha egyedül kell beilleszkedni, most viszont sok a friss szerzemény, ráadásul a keret nagy része fiatal magyar, velem egykorúak. A fiatalok mellett fontos szerepe lesz a tapasztaltabb játékosoknak is, akik segítenek minket a rutinjukkal” 

Baranyai Bartosz Grzelak vezetőedzőről a következőt mondta: „Párszor ellenfélként már találkoztam vele, így nem ismeretlen, amit mutat nekünk. Viszont elég különös érzés, hogy akkor még ellenfélként elemeztük a játékát, most pedig egy célért küzdünk… Nagyon tetszik a felfogása, határozott, egyenes ember. Edzésen azonnal elmondja, hogy mi volt rossz, min kell javítani. Kemény munkát, egymásért küzdést és elszántságot vár el tőlünk. Ez eddig az edzéseken megvalósul szerintem, de ugyebár mérkőzésen még nem látott minket együtt játszani, így komolyabb konklúziókat majd a felkészülési mérkőzések után tud levonni. Szerintem ő az a szakember, aki megtudja adni ennek a csapatnak, amire szüksége van, és ha minden megvalósul, amit elvár, akkor nagy dolgokat érhetünk el.” 

Az augusztusban 21 évessé váló játékos válogatott céljairól is beszélt, így szóba került Csoboth Kevin is. „Hatalmas vágyam teljesült, hogy debütálhattam. Mindegy, hogy U14 vagy U21-es válogatott, a nemzeti csapatban megtiszteltetés pályára lépni. Hosszú távon az A-válogatott lebeg a szemem előtt. Ehhez viszont még rengeteg munkát kell elvégeznem. Szeretném, ha minél sikeresebbek lennénk a csapattal.”

Csoboth Kevin példája követendő lehet Újpesten. Habár személyesen még nem ismerem, de tudom, hogy neki is voltak nehéz időszakai.

„Biztos vagyok benne, hogy az Eb-n való szerepléssel, és a góljával most úgy érzi, hogy beérett a kemény munka gyümölcse. Ezúton is gratulálok neki, kívánom, hogy tovább folytassa, amit elkezdett!”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC