nb1.hu

Válogatott: „Több kulcsjátékosunk jobb állapotban van, mint az Eb előtt”

Rossi szerint minden játékosa nagyon szeretne bizonyítani.

Sajtótájékoztatót tartott a magyar válogatott a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést megelőzően. Nemzeti csapatunkat a szövetségi kapitány mellett az aktuális ellenfél bajnokságában, az Union Berlinnél légióskodó Schäfer András képviselte a sajtóeseményen.

Rossi elsősorban a játékosaiban égő bizonyítási vágyat emelte ki, miután a válogatott a nyári Eb-n 2-0-ra kikapott Németországtól a csoportkörben.

„Az Európa-bajnokság után minden játékosom nagyon szeretne bizonyítani, mert két és fél hónapja a németek és a svájciak ellen sem nyújtottunk olyan teljesítményt, amilyet szerettünk volna” – mondta. „Szeretnénk többet támadni, és egy egész másfajta meccset játszani a németekkel, mint az Eb-n. Félelem nélkül, bátran kell futballoznunk. Annyit fogunk támadni, amennyit az ellenfél enged majd, ez ugyanis nemcsak a saját csapatunktól, hanem mindig az ellenféltől is függ.” 

Rossi: Pihennem kellett, mostanra visszatért a lendület

Hozzátette: „az ilyen meccseket általában az erősebb csapat játéka, formája határozza meg, és nem annyira a másik csapaté. Örülök, hogy több kulcsjátékosunk jobb állapotban van, mint az Eb előtt, ebből a szempontból jobb pillanatban találkozunk a németekkel, mint legutóbb.”

Schäfert a németországi légióskodás kapcsán az ebből eredő extra motivációról kérdezték. „Nagy motivációt jelent, hogy a németek ellen léphetek pályára. Nemcsak azért, mert a Bundesligában játszom, hanem mert a német válogatott előkelő pozíciót foglal el a világ futballjában , és mindenki, aki pályára lép ellene, extrán szeretne bizonyítani” – válaszolta.

A magyar válogatott este 20.45-ös kezdéssel lép pályára Düsseldorfban, míg a csoport másik mérkőzésén Hollandia Bosznia-Hercegovinát fogadja.

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC