nb1.hu

Újpestről igazolt a Honvéd, volt FTC-játékos az ETO-nál, gólkirály Mezőkövesden

Belső védő is érkezett a matyóföldiekhez.

HONVÉD

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Branko Pauljevics a Honvédnál folytatja a pályafutását.

Több kulcsjátékos távozhat Kispestről, az Újpest volt alapembere érkezhet – NB1.hu-infó

A 35 éves játékos 2015 óta Magyarországon futballozik, a Pécs, a Puskás Akadémia, a Mezőkövesd, majd 2017-től az elmúlt szezon végéig az Újpest játékosa volt, a lila-fehérekkel kétszer nyert Magyar Kupát.

„Boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Honvédhoz, köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy ide igazolhatok. Bevallom, nehéz magamról nyilatkozni, sokkal jobban szeretném azt, ha a játékom beszélne majd helyettem. Közel tíz éve Magyarországon futballozok, tisztában vagyok azzal, hogy a Honvéd komoly tradíciókkal bír, ezért is vagyok hálás azért, hogy itt folytathatom a pályafutásom. Nem játszottam még az NB II-ben, de több meccsét is láttam a Honvédnak, illetve a Magyar Kupában és felkészülési mérkőzéseken találkoztunk másodosztályú riválisokkal. Más típusú bajnokság, mint az NB I, több a küzdelem, amire azonban készen állok, úgy érzem, hogy ez illik a játékstílusomhoz, a személyiségemhez. Minden meccsre úgy tekintek, hogy meg akarom mutatni magamat, hogy az elsőtől az utolsó percig küzdeni akarok a csapatért. Ami a fiatalokat illeti, emlékszem, anno volt mellett két-három rutinos játékos, akik segítettem abban, hogy a jó úton menjek végig, tanácsokat adtak, figyeltem rájuk, meghallgattam őket, most pedig én is szeretnék segíteni az ifjú tehetségeknek” – mondta.

„Branko Pauljevic személyében egy olyan játékos érkezik hozzánk, aki az elmúlt években az NB I-ben futballozott, ismeri a magyar mezőnyt, ráadásul csapataiban rendszeres játéklehetőséget harcolt ki magának. Gyors, agilis futballista, a tapasztalata mellett mindenképpen kiemelném a küzdeni tudását, a szellemiségét, hiszem, hogy ezt nálunk is megmutatja majd és olyan akarattal játszik, amit elvárhatnak tőle a szurkolók. Emellett szeretnénk ha ezt az akaratot, ezt a küzdőszellemet a társainak is átadná, ezzel is segítve a csapatot“ – fogalmazott Kun Gergely, a kispestiek ügyvezetője.

ETO

Zeljko Gavric személyében a DAC-tól érkezett játékos az NB I-be feljutó győri klubhoz, míg Farkas Balázs szerződést hosszabbított.

A 23 éves szerb 2021 augusztusában a Ferencvároshoz szerződött, akkor az NB I legértékesebb játékosa lett, ám mindössze tízszer lépett pályára a bajnokságban. 2022-ben a DAC-hoz távozott, előbb kölcsönben, majd a következő szezontól végleg a dunaszerdahelyieké lett. 33 találkozón hétszer volt eredményes és három asszisztot jegyzett.

Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok egy ekkora történelemmel bíró klubhoz. Bízom benne, hogy szép eredményeket fogunk elérni a jövőben és stabil csapat leszünk az első osztályban. Célunk, hogy minél előkelőbb helyen végezzünk a tabellán. Úgy gondolom, ehhez megfelelő a csapatunk, mindent meg fogunk tenni, hogy örömet okozzunk a szurkolóinknak! Természetesen magamtól is sokat várok, jó és eredményes játékkal szeretném segíteni az együttest az előttünk álló szezonban” – mondta.

Farkas hosszú sérülés után tért vissza az előző idény végén.

Nagyon örülök, hogy így sikerült a szezon vége, különösen az utolsó öt győztes meccs miatt lehetünk boldogok. A sérülésem után az volt az egyetlen célom, hogy minél előbb a csapattal tudjak lenni, és együtt ünnepelhessünk a bajnokság végén. Ez viszont már a múlt, innentől csak a következő szezonra és az NB I-re koncentrálunk, ahol nem titkolt célunk, hogy meglepetéseket okozzunk. Óriási örömöt jelent, hogy ebben nekem is szerep jut, hiszen ebben a klubban nevelkedtem, itt nőtem fel, és amikor elkezdtem focizni az volt az álmom, hogy itt legyek egyszer élvonalbeli játékos. Várjuk már a szezonkezdést, de előtte még rengeteg dolgunk van, amit a felkészülés során még véghez kell vinnünk” – fogalmazott.

MEZŐKÖVESD

Két játékost is igazolt az NB II-be kieső matyóföldi klub.

A 23 éves csatár, Bányai Péter Iváncsáról érkezett, ahol a szezonban az NB III Dél-Nyugati csoportjának gólkirálya lett a 29 mérkőzésen szerzett 22 találatával.

A korábbi utánpótlás-válogatott belső védő, Zachán Péter az előző idényben a VSC 2015 Veszprém csapatát erősítette, ahol 29 NB III-as találkozón 2 gólt ünnepelhetett.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC