nb1.hu

Újpest: többeknek is utolsó meccse lehet a Derbi

Az újabb, személyi változások szelei már érzékelhetőek.

Az Újpest FC nehéz szezont zárt, melynek során csak a bajnokság hajrájában, három fordulóval a vége előtt sikerült biztosítania a bennmaradást egy 7-0-s győzelemmel a DVTK ellen. Az őszi tulajdonosváltásnak még nem voltak szemmel látható pozitív hatásai. A vasárnapi Derbi (kezdés vasárbap 20.15) számos játékos és alkalmazott számára az utolsó lehetőség lehet az Újpesti színekben való megmutatkozásra.

AZ ELSŐ VÁLTOZÁSOK

A szezon előtti optimizmus ellenére az Újpest hamar nehéz helyzetbe került. A klub nyílt edzést és szurkolói fórumot tartott, ahol a hívek a szokásos lelkesedéssel álmodoztak a jövőről. A válaszadók viszont már akkor figyelmeztettek a várható nehézségekre. A jó kezdet után Ljujics Matija sérülése jelentősen visszavetette a csapatot, amely fokozatosan csúszott lejjebb a tabellán. A MOL által áprilisban végrehajtott tulajdonosváltás után az új vezetőség nem okolható a korábbi szakmai stáb és játékoskeret kialakításáért.

Április 25-én azonban bejelentették az első új igazolást. Riccardo Piscitelli, a Mezőkövesd kapusa nyártól az Újpest játékosa lesz. Május 14-én a klub már távozókat jelentett be: Luca Mack, Stefan Jevtoski, Dzenan Burekovic, Georgios Antzoulas és Albi Doka is elhagyja a csapatot a szezon végén. Ebben a szezonban Mack 25, Jevtovski 5, Doka 5, Antzoulas pedig 24 NB I-es találkozón lépett pályára, de az utóbbi időben egyikük sem kapott jelentős játéklehetőséget.

LEJÁRÓ SZERZŐDÉSEK

A játékoskeretben várhatóan további jelentős változások lesznek, hiszen a hírek szerint és a MOL célkitűzései alapján az Újpestnek ismét hírnevéhez méltóan kell szerepelnie. A Transfermarkt adatbázisa szerint több játékos szerződése is lejár nyáron. Köztük Banai Dávidé, Molnár Zsomboré, Hámori Tamásé, Huszti Andrásé, Branko Pauljevicsé, Kovács Dominiké, Vincent Onovoé, Ljujics Matijáé és Simon Krisztiáné. Több játékos szerződéséről azonban nincs információ.

Sztankovics nélkül dönthet rekordot az FTC az Újpest ellen

Mészöly Géza vezetőedző sorsa is kérdéses, akit az előző tulajdonos, Roderick Duchatelet nevezett ki. Bár teljesítette a feladatát, hogy bent tartsa a csapatot, a munkájának értékelése már az új tulajdonosi kör feladata lesz.

A lejáró szerződésű játékosok közül Ljujics és Huszti rendszeresen pályára léptek, Onovo is fontos tagja volt a csapatnak, de a legutóbbi Kisvárda elleni bajnoki óta nem játszott az első csapatban. A kiszemeltek között szerepel Mezei Szabolcs és Skribek Alen a Pakstól, valamint további magyar játékosok és néhány külföldi erősítés is szóba jöhet.

TOVÁBBIAK

A vezetőedzői poszttal kapcsolatban Dárdai Pál neve merült fel, de a Hertha nemrégiben megerősítette, hogy marad a klubnál.

Eldőlt Dárdai Pál sorsa a Hertha csapatánál

Újpesten tehát változások sora várható, de mindez előtt még a vasárnapi derbi következik az FTC ellen, ami sokak számára döntő lehet a jövőjük szempontjából – különösen a távozók tekintetében.

És a lila-fehéreknek nem lesz könnyű dolguk, mert az ultráik nem lesznek velük!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC