nb1.hu

Újpest: két válogatott játékos is távozhat

Mindkét észt válogatott játékos, Märten Kuusk és Oliver Jürgens is eligazolhat az Újpesttől – szúrta ki a zte.hu.

Az észt soccernet.ee írta meg, hogy Kuusk engedélyt kapott a liláktól a távozásra – jelenleg is keresik az új klubját, ezért az észt válogatott összetartásához sem csatlakozott. Az ír sajtó szerint a dublini Bohemian FC érdeklődött a védő iránt, ám ő végül mást választott. A Nemzeti Sport szerint a lengyel Katowicénél folytatja.

Szintén a soccernet.ee írt arról, hogy Jürgens is elhagyhatja az újpestieket. El is érték telefonon a támadót, aki ennyit válaszolt: „Most nem szeretnék semmit sem mondani, majd meglátjuk, mi lesz.”

Sokatmondó, hogy egyikük sem tartott a lilákkal a törökországi edzőtáborba.

A 27 éves, 29-szeres észt válogatott Kuusk két éve érkezett az Újpesthez, ám a 2022/23-as szezon második felét a Flora Tallinn-nál töltötte, tavaly augusztusban tért vissza. Az idényben mindössze egyszer kapott lehetőséget, a ZTE elleni bajnokin csereként állt be.

A 20 éves Jürgens az egyik legnagyobb észt tehetség, az AS Roma, az Inter és a Torino utánpótlását is megjárta, szeptemberben igazolt Újpestre. Novemberben debütált a válogatottban, ám 8 tétmeccsen mindössze 218 percet kapott Nebojsa Vignjevicstől, a Tatabánya elleni kupatalálkozóngólt szerzett.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC