nb1.hu

Újpest-Kecskemét: két fantasztikus gólt is láthattak a szurkolók

Emlékezetes meccset produkált a két csapat.

Az Újpest-Kecskemét ütközettel zárult a szombati játéknap az NB I-ben. Nem lőtt nagyon mellé az, aki a meccs előtt úgy fogalmazott, hogy minimum egy lila-fehér gárda pontot fog szerezni a találkozón… Egyébként a vendégek az ezt megelőző öt bajnokijukon nem tudtak nyerni, vagyis nem a legjobb hangulatban vághattak neki a mérkőzésnek.

Szabó István legénysége már az ötödik percben távolabb került attól, hogy megszakítsa a rossz sorozatát, mivel Csoboth Kevin higgadtan értékesítette a helyzetét. Aztán a 32. minutumban Tamás Krisztián nagyjából 33 méterről tüzelt a kecskeméti kapu jobb oldalába. Az MLSZ minden játéknapot követően megválasztja a három legszebb gólt. Megkockáztatjuk, hogy Tamás lökete jó eséllyel pályázik az első pozícióra… Több találat már nem esett a szünetig, a vendégektől nagy javulás kellett volna ahhoz, hogy összejöjjön a pontszerzés.

Szabó István a második játékrész előtt három cserével igyekezett felrázni az együttesét. A módosítások ellenére folytatódott az újpesti henger, rövid idő alatt Tajti, Onovo és Csoboth is beköszönt, így az 52. percben már 5-0 szerepelt az eredményjelzőn. Próbáltak a vendégek kozmetikázni az álláson, ez összejött az 57. percben, ugyanis Szalai fejese kötött ki az újpesti kapuban. Aztán Tamáshoz hasonlóan Szuhodovszki Soma is bejelentkezett a forduló legszebb találatáért járó címért, a kecskeméti labdarúgó kb. 25 méterről pókhálózta ki a jobb felső sarkot. A 85. percben Vágó bólintása fogott ki Banain, így megint faragott a hátrányán a KTE. A hátralévő időben már egyik háló sem zördült meg, sikerével az Újpest jelenleg a második helyen áll a tabellán.

A jövő héten a Kecskemétre fontos ütközet vár hazai pályán a ZTE ellen, míg az Újpest az FTC otthonában vizitál.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Újpest FC-Kecskeméti TE 5-3 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 5732 néző, v: Bognár
gólszerzők: Csoboth (5., 52.), Tamás K. (33.), Tajti (47.), Onovo (51.), illetve Szalai G. (57.), Szuhodovszki (60.), Vágó (86.)
sárga lap: Onovo (82.)
Újpest: Banai – Pauljevic, Kosanovic, Hall, Tamás K. – Onovo, Tajti (Jürgens, 92.), Mack (Fehér, 93.) – Kiss T. (Ganea, 76.), Csoboth (Varga, 84.), Ambrose (Mörschel, 77.)
Kecskemét: Varga B. – Szabó (Nagy O., 74.), Belényesi, Szalai G. – Leoni, Szuhodovszki, Meszhi (Szűcs, a szünetben), Vágó, Májer (Kiss B. A., a szünetben) – Zsótér (Horváth K., a szünetben), Tóth B. (Szendrei, 58.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC