nb1.hu

Újpest-DVTK: a múlt a hazaiak mellett szól – meccstörténelem

Rengeteg döntetlen, nagyon vendég kevés siker a Megyeri úton.

Az NB I kilencedik fordulójának egyik rangadóját, az Újpest-DVTK összecsapást szombaton délután rendezik. Ez lesz a két klub 115. egymással vívott csatája a magyar élvonalban.

A tabella ötödik helyén álló újpestieket az idei szezonban hazai környezetben csak az MTK tudta megverni, és a Mezőkövesd rabolt egy pontot még augusztus közepén, a többi mérkőzésen sikerült otthon tartania a három pontot Nebojsa Vignjevics csapatának. A Diósgyőr szintén csak Horváth Dávidéktól szenvedett vereséget távol Miskolctól, a Mezőkövesd és a ZTE legyőzésével pedig megérdemelten állnak a képzeletbeli dobogó harmadik fokán, a Ferencváros és a Paks mögött.


(fotó: dvtk.hu)

A DVTK-nak Újpesten nem sokszor sikerült három pontot szereznie. Az eddigi 57 mérkőzésen mindössze ötször nyertek a miskolciak a lila-fehérek otthonában. A klub honlapján írt visszaemlékezés szerint a Diósgyőr először 1940. október 13-án látogatott az Újpest együtteséhez, ami közönségszórakoztató játékot és nyolcgólos döntetlennel zárult.

A legnagyobb különbségű vendég siker 2006 decemberében született, akkor Csank János irányításával nyert 3-0-ra a Megyeri úton a diósgyőri csapat.

Utána sok gólgazdag hazai siker és döntetlenek következtek, amik közül kiemelkedik a 2016 októberében rendezett találkozó.

Legutóbb a 2020/21-es idényben találkozott a két csapat Szusza Ferenc Stadionban, ahol Banai bravúrjai kellettek a hazai sikerhez.

A két csapat talán legemlékezetesebb mérkőzését 1998-ban játszotta, ami külön fejezetet kapott a Magyarországon nemrég induló kereskedelmi tévékben is. A súlyos sérülést, heves összetűzéseket és parázs csatát hozó találkozót az Újpest nyerte 2-0-ra.

A két csapat örökmérlegét az Újpest vezeti: 51 győzelem, 41 döntetlen, 22 diósgyőri siker, 234-139-es gólkülönbség.

Az újabb Újpest-DVTK élvonalbeli összecsapás szombaton 16:15-kor kezdődik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC