nb1.hu

Újakat tesztelt a Mezőkövesd, a Vasas viszont továbbra is megállíthatatlan

Remek gólok voltak a találkozón.

A Mezőkövesd Zsóry FC és a Vasas FC közötti edzőmérkőzés két klub megállapodása alapján 2×60 perces játékidővel zajlott. A hazaiaknál voltak próbajátékosok, a vendégektől Tóth Milán és Doktorics Áron nem volt ott, mert az Illovszky Rudolf Stadionban árulták a bérleteket az angyalföldi híveknek. A vendégeknél hét akadémista is játszott.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzést a Vasas kezdte erősebben, és a 3. percben Zimonyi és Molnár Csaba lövései veszélyeztették a hazai kaput, de mindkettőt blokkolták. A 8. percben Molnár Csaba Pávkovicstól kapott labdát, majd egy remek csel után a kimozduló Juhász mellett megszerezte a vezetést a Vasas számára (0–1).

A 20. percben Berecz távoli lövését még védte Juhász, de a szöglet után Lehoczky hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba (0–2). A félidő további részében is a Vasas dominált, Zimonyi próbálkozását egy hátvéd kézzel blokkolta, de büntetőt nem ítéltek. A 40. percben Radó helyére Rácz Barna állt be, aki most debütált.

A második félidő elején nem voltak komoly gólszerzési lehetőségek, de a 79. percben a hazaiak szépítettek egy szabadrúgás után, amit Bányai fejelt a kapuba (1–2).

A Mezőkövesd többnyire birtokolta a labdát a folytatásban, de a Vasas szerezte a következő gólt. Bodnár G. beadása után Urblík tette le a labdát Barkóczinak, aki 8 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1–3). A mérkőzés végén Bodnár több jó beadást is középre adott, de Kapornai és Puska próbálkozásai is elkerülték a kaput.

A hajrában Urblík távoli lövése is mellé szállt, így az eredmény nem változott. A Vasas FC végül 3–1-re nyerte meg a Mezőkövesd Zsóry FC elleni negyedik felkészülési mérkőzését.

Fotó: Vasas FC

GERA ÉRTÉKELÉSE

Az angyalföldiek eddig mindegyik felkészülési találkozójukat megnyerték. A legyőzöttek között van a Somorja, a Honvéd és az Újpest is úgy, hogy a piros-kékek egyszer sem játszottak otthon.

Jól kezdtük a mérkőzést, a nagy meleg ellenére jó tempóban és ritmusban futballoztunk. Elégedett vagyok a játékosokkal, ezúttal is jól dolgoztak. Mindkét félidőben sok helyzetet alakítottunk ki, egyelőre forgatjuk a csapatot és figyeljük a srácokat. Mindenki hozzáállása megfelelő volt, összességében jó meccs volt, amelynek levonjuk a pozitív és negatív tapasztalatait is”

– értékelt a lefújás után Gera Zoltán, a Vasas vezetőedzője.

KÖVESDI TESZTELÉSEK

A boon.hu jelentése szerint „a házigazdák együtteséből többen hiányoztak, Illés B. és Kállai Z. azért, mert rehabilitációs munkát végez, Bartusz, Zvekanov és Vajda sérülés-, Takács B. pedig betegség miatt.

Az MZSFC a mérkőzés napján bejelentette, hogy szerződtette Varjas Zoltán, a 24 éves védőt, aki az előző évadban az NB II-es BFC Siófokban szerepelt, és már a csapat múlt szombati, Tiszafüredi VSE elleni edzőmeccsén is pályára lépett.

Két új játékos is feltűnt a kövesdieknél: Sipos Szabolcs, a 20 éves középpályás az NB III-as Debreceni VSC tartaléktól érkezett, Posztobányi Patrik, a 21 éves védekező játékos pedig a Puskás AFC-tól, azok után, hogy tavasszal az NB II-es BFC Siófokban szerepelt kölcsönben.”

Mezőkövesd – Vasas 1–3 

Mezőkövesd:

I. félidő: Juhász – Csirmaz, Varjas, Bora, Jova B. – Zachán, Krausz – Cibla, Harsányi, Cseri – Szalai
II. félidő: Deczki – Kállai, Kojnok, Nagy, Bodnár A – Sipos, Zahán (Posztobányi, 75.) – Doktor, Czigla (Ináncsi, 75.), Bányai – Szalai (Jacsó, 75.)
vezetőedző: Tóth Mihály

Vasas FC:

I. félidő: Jova L. – Ódor, Baráth, Lehoczky – Pávkovics, Molnár Cs., Hidi M, Berecz, Bukta – Radó, Zimonyi
II. félidő: Kiss – Girsik, Otigba (Rab, 75.; Puska, 100.), Puskás – Bodnár G., Kapornai, Vida, Urblík, Mamusits – Rácz (Barkóczi, 80.), Holender
vezetőedző: Gera Zoltán

gólszerzők: Bányai (79.), ill. Molnár Cs. (8.), Lehoczky (20.), Barkóczi (90.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC