nb1.hu

Újabb légióst igazolt az ETO

Dunaszerdahelyről érkezett erősítés a védelembe.

Filip Kaša az ETO legújabb igazolása.

A 30 éves cseh középhátvéd a DAC csapatától érkezik Győrbe. Pályafutását a cseh Baník Ostrava csapatánál kezdte, majd 2016-ban Szlovákiába szerződött, a zsolnai MŠK Žilinához. 2020-ban visszatért hazájába, és a Viktoria Plzeň gárdáját erősítette egészen 2023-ig, ahol bajnoki címet ünnepelhetett, mielőtt Dunaszerdahelyre igazolt volna. Mint ahogy azt az ETO közleménye megjegyzi: karrierje során klubcsapataiban összesen 19 gólt szerzett.

Kaša nemzetközi rutinnal is rendelkezik, a Zsolna és a Plzeň gárdájával egyaránt szerepelt az európai kupaporondon, emellett a cseh válogatottban is pályára lépett kétszer.

„Jól érzem magam Győrben, nem ismeretlen környezetbe kerültem, mivel sok játékost ismerek a csapatból, többek között Skvarkát, akivel nagyon jó barátok vagyunk, együtt játszottunk Zsolnán, ahol bajnokságot nyertünk, tehát miatta is könnyű volt a döntés. Rövid ideje vagyok itt, ám azt tapasztaltam, hogy társaság jó az öltözőben, amit karakteres játékosok alkotnak. Bízom benne, hogy napról-napra jobban megértjük egymást a pályán és azon kívül is. Azért jöttem, hogy a csapat segítségére legyek, és egy erősebb bajnokságban tudjak bizonyítani. Nagy a motiváció bennem, hogy sikeres legyek a csapattal” – mondta Kaša.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC