nb1.hu

Újabb labdarúgó igazolt Skóciába az NB I-ből

Mindkét játékosra az élvonal újonca csapott le.

A Dundee United a hivatalos weboldalán jelentette be, hogy 2+1 éves szerződést kötött Meshack Ubochiomával, aki legutóbb a Zalaegerszegi TE csapatában futballozott.

A nigériai labdarúgó szülőhazájában nevelkedett egy akadémián, később a francia Paris Saint-Germain FC csapatánál is járt próbajátékon.

Miután 18 éves lett, leigazolta a Zalaegerszeg. Először a szlovén Nafta Lendva csapatához került kölcsönbe, ahol 18 meccsen 12 gólt szerzett. Később a ZTE-ben is sikerült letennie a névjegyét. A 2021-22-es szezonban összesen 32, majd 36, az előző szezonban pedig 20 mérkőzésen kapott lehetőséget. Zalaegerszegen tíz gólt szerzett és hét gólpasszt osztott ki.

Nem kellett fizetnie érte a Dundee-nak

Bár áprilisban bejelentette a ZTE, hogy Meshack opciós jogát érvényesítve meghosszabbítja a játékos szerződését, júliusban már azt közölte a klub, hogy mégsem marad a támadó, mivel nem sikerült megegyeznie a két félnek. A Dundee így ingyen szerezhette meg a szabadon igazolható játékost.

Jim Goodwin, a Dundee United menedzsere így nyilatkozott új, a 70-es mezben futballozó játékosáról: „Meshack egy újabb izgalmas tehetség, aki az Egyesült Királyságon kívülről érkezik, olyan játékosok után, mint Vicko Sevelj, Kristijan Trapanovski és David Babunski – mindannyian bizonyították minőségüket az első időkben a klubnál.”

A nigériai játékos gyorsasága és kiszámíthatatlansága tökéletesen kiegészíti intelligens labdakezelését, és reméljük, hogy megismételheti a magyar NB I-ben nyújtott teljesítményét itt is.

„A mindössze 22 éves Meshackban megvan a potenciál, hogy az évek során valódi értékké váljon a klub számára.”

„Alig várom, hogy berúgjam az első gólomat”

„Nagyon izgatott vagyok, nagyszerű érzés végre itt lenni” – nyilatkozta érkezése után Meshack már Skóciában. „Mindig is szerettem volna előrelépni a karrieremben, és amint megkaptam a Dundee United meghívását, tudtam, hogy ez az én esélyem. Minél több gólt szeretnék szerezni és gólpasszt adni, ez a személyes célom a következő szezonban. Csapatként is komoly céljaink vannak, amelyek eléréséhez minden játékos hozzájárulása szükséges. Alig várom azt a pillanatot, amikor megszerzem majd az első gólomat a Dundee stadionjában. Remélem, hogy minden szurkoló a nevemet fogja majd skandálni.”

Ahogyan Goodwin mester is mondta, korábban David Babunski is a Dundee-hoz igazolt, aki a Debrecenben és Mezőkövesden is futballozott az NB I-ben.

A Dundee United vasárnap a városi derbin a Dundee FC ellen kezd a skót bajnokság most induló idényében.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC