nb1.hu

„Új szabályok vannak” – a magyar válogatott támadó szerint a pontszerzéshez szerencse kell

Szigorúbb keretek között készülnek Sallai Rolandék a hollandok és a bosnyákok elleni meccsre.

Klubváltás után, fontos Nemzetek Ligája-meccsek előtt áll Sallai Roland. A magyar válogatott támadója a Galatasarayhoz igazolásáról, az első benyomásokról és természetesen a nemzeti csapat aktuális állapotáról is mesélt az M4 Sportnak adott interjújában.

„Új szabályok vannak Telkiben, oda kell figyelni a külön programokra, nem lehet már annyit lábteniszezni, pingpongozni, kosarazni, mint korábban, de azért természetesen erre is szakítunk időt.”

A 27 éves támadó a nyári átigazolásáról is szót ejtett.

„Az előző összetartás után még úgy volt, hogy januárig Freiburgban maradok. Aztán az átigazolási piac zárása előtt egy nappal jött az üzenet a Galata elnökétől, hogy szeretnék nyélbe ütni az üzletet.”

Nyitott voltam a váltásra, Freiburgban hat év után sem éreztem, hogy megkapnám a tiszteletet, amit a teljesítményemmel kiérdemeltem a klubnál. Volt egy utolsó beszélgetésem a németek sportigazgatójával, amelyen megkaptam azokat a válaszokat, amelyek megkönnyítették az elválást.

A magyar válogatott borzalmasan kezdte a Nemzetek Ligáját, hiszen kissé vakmerően beleszaladt egy ötösbe Németországban, márpedig a következő ellenfél, a holland válogatott hasonló stílusú focit játszik.

„A német mérkőzés után sokat beszéltünk, mit kéne kijavítani. A bosnyák meccsre tudtunk javulni, csak a gól hiányzott. Most is a stabil védekezésből kell kiindulnunk, de extra klasszis játékosaik vannak a hollandoknak, akik fél helyzetből is be tudnak találni, szóval nagyon oda kell figyelnünk hátul. Ilyen kaliberű ellenfelekkel szemben a pontszerzéshez azért szerencsére is szükség van.”

Sallai szerint azokból a meccsekből kell kiindulni, amikor jól játszottak az angolok vagy akár a franciák ellen, mindenki harcolt a másikért, ezt a mentalitást kell visszaszerezniük a csapaton belül, ez esetben már Hollandia ellen is eredményesek lehetnek.

„Nekünk nincsenek világsztárjaink, csapatként kell erősnek lennünk. Minden csapat életében vannak hullámvölgyek, az a kérdés, milyen gyorsan tudunk ebből kilábalni.”

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC