nb1.hu

Új edzője szerint elitklub a Ferencváros, nem turistának jöttek a BL-meccsre a walesiek

Pascal Jansen a taktikáról és az esélyekről is beszélt.

Mindkét csapat megtartotta sajtótájékoztatóját a kedd esti Ferencváros-TNS Bajnokok Ligája-selejtező előtt.

A Ferencváros új vezetőedzője, Pascal Jansen sikerrel szeretne debütálni a zöld-fehérek kispadján.

„Szerencsések voltunk azzal, hogy 40 napunk volt a felkészülésre, de ha 20 napunk lett volna, annak is elégnek kellett volna lennie. Maximálisan fel vagyunk készülve minden eshetőségre, ahogy azt csak el tudják képzelni. Meglátjuk, kedden mire lesz képes az ellenfelünk. A bajnokságban tudjuk, milyen játékot játszanak, többször voltak elsők, akárcsak a legutóbbi szezon végén. Ez most egy másfajta kihívás lesz. Az első naptól kezdve erre a meccsre készültünk. Rögtön az első napon leszögeztem az öltözőben, hogy csak és kizárólag erre a meccsre szabad koncentrálni. Sem a következő bajnokikra, sem a visszavágóra, most csak ez az egy meccs a legfontosabb. A holnapi lesz az első félideje a párharcnak, Walesben pedig a második.”

Az 51 éves szakember elitklubnak nevezte a Ferencvárost, így ennek megfelelő játékot és hozzáállást vár el.

„Azt megígérhetem, hogy a szurkolók rengeteg energiát fognak látni a pályán. Ez az alapja a filozófiámnak. Emellett a letámadásoknál, a védekezésben, mindenben szükség lesz a fegyelemre. A támadó futballt szeretem, és nem szeretem, ha nincs nálunk a labda. Ebben a helyzetben azt szeretném, ha a lehető leggyorsabb módon visszaszereznénk azt. Egy folyamat volt, hogy ezt a felfogást átadjam a csapatnak, amelyben még most is benne vagyunk. Már a legelső nap éreztem, hogy a Fradiban megvan az a fajta energia, ami engem és a filozófiámat jellemez. Kedden meglátjuk, mit sikerült átadni ezekből. A pálya soha nem hazudik.”

A Ferencváros balhátvédje, Cristian Ramírez is bizakodó.

„Nagyon jól sikerült a nyári szünet, a családommal elutaztunk Ecuadorba. Mindenki várta már a szezonkezdetet, most pedig itt vagyunk. Boldog vagyok, hogy kedden megkezdődik az új szezon. Jó felkészülésen vagyunk túl, mind a két edzőtáborban erős ellenfelek ellen léptünk pályára. A stáb és a csapat számára is jó volt ez a felkészülési időszak. Minden edzőnek megvan a maga játékstílusa, mindenki máshogy látja a mérkőzéseket. Alkalmazkodnunk kellet ehhez az új rendszerhez, az új stílushoz. Nagyon boldog vagyok, mert úgy gondolom, hogy az edzőtáborban jó munkát végeztünk, egy nagy egységet alkotunk. Van néhány új játékosunk, de minden egyes személy ugyanannyira fontos a csapatban. Raul Gustavo gyorsan beilleszkedett. Fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, mit vár el tőle az edző, és hogy segítse a csapattársait. Ha a játékosok között jó a kapcsolat a pályán kívül, az elősegíti, hogy a pályán is jó menjenek a dolgok.”

Craig Harrison, a TNS vezetőedzője szerint nem segítette a felkészülésüket, hogy új vezetőedzője van a Ferencvárosnak, mert így csak olyan tétmérkőzéseket tudott megtekinteni, amelyeken még más irányított, ugyanakkor megnézte Jansen korábbi csapatának meccseit is, így holland szakemberről lévén szó labdaközpontú játékra és 4-3-3-as formációra számít a Ferencvárostól – ugyanúgy, mint a West Ham United elleni felkészülési találkozón.

A Ferencváros egy hatalmas klub erős kerettel és kiváló szakmai stábbal. Megérdemelten vagyunk itt, persze a mostani ellenfelünk magasabb szintet képvisel, mint az előző körben a montenegrói Decic. Ennek ellenére nem turistáskodni jöttünk, hogy megnézzük ezt a gyönyörű stadiont. Hiába lesz sok szurkoló, a pályán 11 játékos küzd 11 ellen. Azt szeretnénk, hogy legyen esélyünk a visszavágón” – mondta Harrison, hozzátéve: szerinte a csapategység és az összetartás a TNS legnagyobb erőssége, mivel vannak, akik már tíz éve együtt futballoznak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC