nb1.hu

U21: Szoros vereség az Eb-döntős ellen

Nem sikerült a bravúr Szélesi Zoltán csapatának.

Kedd délután Kecskeméten fogadta Spanyolországot a magyar U21-es válogatott Eb-selejtezőn. A vendégek nagy főlényben futballoztak a mérkőzés elejétől kezdve, próbálkozásaikat vagy Hegyi Krisztián hárította, vagy pontatlanok voltak a spanyol játékosok.

Magyarország egészen a 21. percig tudta tartani magát, ekkor Robert Navarro átlövése talált utat Hegyi kapujába – a játékszer Baráth Péteren is megpattant (0-1).

A vendégek nyomása nem csökkent, a magyar csapat nagyon ritkán tudta átlépni a felezővonalat. A szünetig sikerült megúsznia a válogatottnak az újabb bekapott gólt, így csak egy góllal vezetett Spanyolország.

A fordulás után az első nagyobb lehetőség a gólszerző Navarro előtt adódott, ám közeli próbálkozása a kapu fölé szállt. Nem sokkal később Hegyinek kellett bravúrt bemutatnia Torre kísérleténél. A magyarok előtt a második félidőben sem adódott nagy gólszerzési lehetőség, egészen a 91. percig kellett várni egy Lisztes helyzetre.

A spanyolok 1-0-ra győztek Kecskeméten, így nagy lépést tettek az Európa-bajnoki részvétel felé. Magyarország legközelebb majd októberben játszik két Eb-selejtezőt, előbb Máltát fogadja, majd Belgiumban zár Szélesi Zoltán együttese.

U21-es Eb-selejtező, B-csoport, 8. forduló
Magyarország–Spanyolország 0–1 (0-1)
Kecskemét, Széktói Stadion. Vezette: Robert Jenkins (walesi)
Gólszerző: Navarro (21.)
Sárga lap: Kosznovszky, Okeke, Szabó, ill. Francés
Magyarország: Hegyi – Szabó A., Yaakobishvili A., Baráth P. – Eördögh (Lisztes, 90.), Komáromi, Kosznovszky, Vitális (Okeke, 70.), Benczenleitner – Gruber (Kerezsi, 66.), Vancsa (Dénes, 66.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
Spanyolország: Alejandro Iturbe – Juanlu (Francés, 83.), Cubarsí, Huijsen, Carreras – Nico González (Guerra, 59.), Turrientes – Navarro (Moro, 83.), Torre (Gabriel Veiga, 73.), D. López – Omorodion (Joseph, 59.). Szövetségi edző: Santi Denia

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC