nb1.hu

U21: ezt várja el a korosztályos válogatott edzője a játékosaitól

Szélesi Zoltán nem kertelt, és elégedetten értékelt.

A magyar U21-es válogatott válogatott kedden lejátszotta utolsó idei Európa-bajnoki-selejtezőjét, 1–0-ra győzött Belgiumban.

„Sokszor nem úgy jött ki a lépés” – a válogatott csapatkapitánya az idegenbeli győzelem után értékelt

Szélesi Zoltán szövetségi edző a Nemzeti Sportnak adott interjújában a nemzeti csapat fejlődéséről beszélt.

„A négy selejtezőnkből hármat megnyertünk, a Kazahsztán, illetve Málta elleni, kötelezőnek titulált mérkőzést behúztuk, a csoportmásodik Belgiumot idegenben múltuk felül, míg a csoportgyőztes, olimpiai bajnok spanyoloktól egygólos vereséget szenvedtünk – az összképet tekintve inkább elégedett lehetek.”

„A kritikusok nyilván a fejünkre olvassák, nem lett meg a harmadik hely, pedig nem emlékszem, mikor szerzett legutóbb 16 pontot ez a korosztály Eb-selejtezőn, ráadásul pontegyenlőséggel lett negyedik.”

„Figyelembe kell venni, hogy ebből az évjáratból Kerkez Milos alapemberré vált a felnőtt válogatottban, amelynél Balogh Botond tűzközelben van, valamint Horváth Krisztofer és Kata Mihály is rendszeresen kerettag. Rendre vannak sérültjeink, mint legutóbb Lisztes Krisztián, és olyan is akadt, aki a klubjára koncentrálva kérte, hogy ne kelljen csatlakoznia a csapathoz, mint Vancsa Zalán.”

A 2002-2003-as korosztályra már nem számíthat a jövőben Szélesi Zoltán.

Meg kell találnunk, kik azok a karakterek, akik illeszkednek az elképzeléseinkbe. Majdnem ötventagú listánk van az itthon, illetve külföldön nevelkedőkről. Olyan karakterű játékosokra számítok, akikben van lehetőség, szenvedélyesek, alázatosak, csúsznak-másznak, küzdenek egymásért. 

„Racionális, tudatosan felépített munkát próbálunk kamatoztatni, ami a legutóbb sikerült. A belgák ellen mindkét félidőben voltak periódusok, melyekben a hazaiak uralták a játékot, nyomást gyakoroltak ránk, de nézzük meg, hol áll ellenfelünk a világ futballjába. Azon dolgozunk, hogy megoldjuk a ránk váró feladatokat. Az elmúlt időszakban bizonyítottuk, képesek vagyunk rá.”

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC