nb1.hu

U19: győzelem a házigazdák ellen

Kulcsemberei nélkül is magabiztosan nyertek a magyar fiatalok.

A magyar U19-es válogatott négy csapatos nemzetközi tornán szerepel a héten Észak-Írországban. Babó Levente együtteséből egy csapatnyi játékos hiányzott különböző okok miatt az első játéknapon, de a házigazdák ellen így is remekül játszott a csapat.

Az első félidőben a magyar válogatott dominált, a 29. percben egy bal oldali szöglet után Batai Tamás fejelt a hálóba, 0-1. A második játékrész elején gyorsan megdupláztuk az előnyt, Pesti Zoltán csípett el egy rossz hazaadást a hazai kapu előtt, és higgadtan értékesítette a ziccert, 0-2. Az északírek csak a hajrában alakítottak ki veszélyesebb helyzeteket, a 88. percben egy szöglet után megszerezték a szépítő találatot, 1-2. A magyar válogatott a találkozó nagy részében fölényben játszva, megérdemelt győzelmet aratott.

„Motiváltan futballoztak a játékosok, látszott, hogy mindenki nagyon szeretne bizonyítani, ennek köszönhetően több jó egyéni teljesítményt is láttam a mérkőzésen. Mindkét csapat támadójátékra törekedett, ebből egy jó kis meccs kerekedett ki. Mintegy hetven percen keresztül mi tudtuk érvényre juttatni az akaratunkat és összességében megérdemelt győzelmet arattunk.” – mondta a találkozó után Babó Levente szövetségi edző. (mlsz.hu)

Az U19-es válogatott legközelebb november 18-án, szombaton a portugálok ellen lép pályára.

Észak-ÍrországMagyarország  1-2 (0-1)
Magyarország: Erdélyi Benedek Kocsis Gergely, Almássy Levente (Komlósi Bence, 65.), Markgráf Ákos Bodnár Gergő, Tóth Alex, Major Marcell (Vingler László, 83.), Mohos Barnabás (Horváth Kevin, 60.), Szitai Szabolcs Batai Tamás (Huszár Marcell, 83.), Pesti Zoltán (Pintér Filip, 60.)
Gólszerzők: Lennon (88.) ill. Batai (29.), Pesti (48.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC