nb1.hu

Traoré mesterhármas, az FTC tükörsimán nyert a BL első felvonásán

A Ferencváros a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében megkezdte európai kupaszereplését a montenegrói Dečić-et búcsúztató TNS ellen. Pascal Jansen a kezdőbe nevezte a Fradi két új igazolását, Raúl Gustavót és Philippe Rommenst is.

A walesi bajnokcsapatot hamar a kapujához szögezte az FTC, az első negyedóra végén Traoré okos fejesgóljával meg is szerezték a vezetést a zöld-fehérek, 1-0. Hét perccel később ismét a mali támadó volt eredményes, ezúttal Pesics passza után szépen gurított a hosszú sarokba, 2-0. A következő hazai támadás meghozta az újabb ferencvárosi találatot, Marquinhos második asszisztját Zachariassen váltotta gólra, 3-0. Az első játékrész utolsó percében veszélyeztettek először a vendégek: Williams bombája csattant a felső lécen.

A második félidőben ott folytatta a Fradi, ahol abbahagyta: ezúttal Ramírez bal oldali beadása után bólintott a hálóba Traoré, 4-0. A 60 percben Zachariassen harcolt ki büntetőt, amit Marquinhos értékesített, 5-0. A 71. percben Marquinhos remek szólója és lövése után a walesi kapus a kapufára tolta a labdát, Pesics lesről lőtt a kapuba. A 80. percben McManus került ziccerbe, de Dibusz magabiztosan hárította a nem túl erős próbálkozást. A végén még Rommens lövését védte Roberts, de az eredmény már nem változott.

Remek kreatív támadó futballt mutatott be a zöld-fehér csapat az egész találkozón, az FTC magabiztosan nyerte a párharc első mérkőzését, a visszavágóra egy hét múlva kerül sor.

Bajnokok Ligája, 2 forduló:
Ferencvárosi TC – The New Saints  5-0 (3-0)

Bp, Groupama Aréna, 16231 néző, v.: G. Cuadra (spanyol)
Gólok: Traoré (14., 21., 54.), Zachariassen (24.), Marquinhos (62., 11-esből)
Sárga lap: J. Williams (50.) Marquinhos (62.)
FTC: Dibusz – Makreckis (Botka, 77.), Cissé, R. Gustavo (Knoester, 83.), Ramírez – Rommens, Maiga (Tóth A., 77.), Zachariassen – Traoré, Pesics (Kady, 76.), Marquinhos (Kwabena, 76.). Vezetőedző: Pascal Jansen
TNS: Roberts – Davies (Baker, 90.), Bodenham, Pask, Daniels – Redmond (D. Williams, 63.), Smith, Clark (Bradley, 90.) – J. Williams (Holden, 63.), Young (McManus, 76.), Brobbell. Vezetőedző: Craig Harrison

A brazil légiós sorsáról és a fiatal magyar játékosokról is nyilatkozott az FTC vezetőedzője

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC