nb1.hu

Tovább álmodozhatnak a szegediek, súlyos sérülés a Honvédnál

Mindkét vezetőedző elmondta a véleményét.

A vasárnapi késő délutáni szegedi meccsen elméletben a feljutásra hajtó csapatok csaptak össze, de a Kispest újabb vereségével még távolabb került a szurkolók által vágyott célkitűzéstől.

A Szeged viszont az 1-0-s győzelmével bizonyította, hogy továbbra is ott van a közvetlen élmezőnyben. Ez annak ellenére történik így, hogy a Csákvár elleni hazai 2-0-s zakó, valamint a Gyirmót, az Ajka és a Tiszakécske otthonában elért döntetlenek nyilván nem esnek még mindig jól a szegedieknek. Erre utalt a vezetőedzőjük is a Kispest legyőzése után.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

„Nagyon jó erőkből álló csapatot vertünk meg. Büszke vagyok a játékosaimra. Ez a mérkőzés hasonlított a Nyíregyháza ellenire, de megtanultuk a leckét, és fókuszáltak maradtunk a hármas sípszóig. A korábban elhullajtott pontok miatt szomorú vagyok, mert ha máskor is így futballoztunk volna, most több pontunk lenne. Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást, akik nagyon nagy számban végig mögöttünk álltak, és segítették a fiatal játékosainkat” – nyilatkozta a meccs után Alekszandar Sztevanovics, a szegediek mestere.

A Kispestnek nyilván rosszkor jött, hogy Ivan Lovric korai sérülése miatt már a 8. percben cserélnie kellett Pinezits Máté vezetőedzőnek. Lovricnak egyébként eltört a bokája, műtét vár rá, így egyelőre kérdéses, hogy ebben az évben még pályára tud-e lépni.

Pinezits az újabb botlás után így értékelt:

„Tudtuk, hogy egy jó csapat otthonába érkezünk, amelyik győzni akar. Az első húsz perc nehezen ment, utána picit változtattunk és onnantól kezdve jobban játszottunk, gyakorlatilag az utolsó pillanatig küzdöttünk a győzelemért. Volt olyan helyzetünk, amikor a gólvonalról mentett ki a szegedi kapus, volt olyanunk is, amikor ziccerből mellé lőttünk, és voltak más szituációk is, amikbe most nem mennék bele. A meccs végén sajnos a Szeged szerezte meg a győztes gólt. Szeretnék az egész csapat nevében jobbulást kívánni Ivan Lovricnak, várjuk vissza a pályára!”

A kiegyenesedett és jelenleg hatodik Szeged (amely öt ponttal van lemaradva a listavezető Győrtől) vidéki fellegvárak rangadóján vesz részt a válogatott meccsek miatti bajnoki szünet előtt, mivel a Haladáshoz látogat.

A Kispest jelenleg három ponttal előzi meg a legjobb kieső helyen lévő Siófokot, míg a feljutást jelentő második helytől jelenleg hét pontra van (a Szpari hétfő este a PMFC vendége lesz), de a következő körben kötelező javítania, mert az utolsó Mosonmagyaróvárt fogadja.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC