nb1.hu

Történelmi pontszerzést és komikus öngólt is hozott a szombati játéknap az Eb-n

Javítottak a belgák.

Az Európa-bajnokság szombati játéknapján a grúz válogatott 1-1-es döntetlent játszott Csehországgal. Grúzia először szerzett pontott a kontinenstornán, bár azt hozzá kell tenni, hogy a grúzok először jutottak ki az Eb-re. A mérkőzés legjobbjának nem meglepő módon Giorgi Mamardasvilit választották meg, mivel a kapus több nagy védéssel tört borsot a csehek orra alá.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a díjat, ám annak még inkább örülök, hogy megszereztük az első pontot az Európa-bajnokságon. A végén kicsit pechesek voltunk, mivel akár nyerhettünk is volna, de így sem lehetünk elégedetlenek” – nyilatkozta a 23 éves Mamardasvili.

Portugália magabiztos, 3-0-s győzelemmel zárta a Törökország elleni mérkőzést. A törökök egy komikus öngóllal is segítették az ellenfelüket: Samet Akaydin a 28. percben vette be a saját kapuját. A találkozón egyébként többször is befutott egy-egy drukker a játéktérre, minden pályára rohanó szurkoló Cristiano Ronaldóval akart egy közös képet készíteni.

Belgium a szlovákok elleni vereséggel indította a szereplését az idei Eb-n. A belgák ma este javítottak, mivel a románok elleni ütközetet 2-0-s sikerrel zárták.

Eredmények:

Grúzia-Csehország 1-1
Törökország-Portugália 0-3
Belgium-Románia 2-0

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC