nb1.hu

Több mint 500 gyerek mérte össze tudását Felcsúton

Ifjú labdarúgók foglalták el a Pancho Arénát.

Több mint 500 gyermek érkezett a Puskás Akadémiára vasárnap az ország legelmaradottabb településeiről, hogy összemérhesse focis tudását azon a helyszínen, ahol a Hollandia elleni NL-mérkőzés gólszerzője, Sallai Roland is nevelkedett. Az MLSZ beszámolója szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesülete október 13-án immár negyedik alkalommal rendezte meg a nehéz sorsú gyermekeket megmozgató országos bajnokságot, a Felzárkózó Települések Kupáját, amelyen idén először vehettek részt a gyermekotthonok legjobb csapatai is.

A programban az év első felében 1500 gyermek vett részt a régiós selejtezőkön, és több mint 500 fiatal labdarúgó vívhatta ki a továbbjutást. A FETE Kupán a három korosztály (U10, U12, U15) 38 együttese mellett 10 gyermekotthon csapata is megmérkőzött.

A kis focistákra egy meglepetés is várt: a válogatott Sallai Roland, Dibusz Dénes és Fenyvesi Evelin üzent a döntő helyszínéül szolgáló Pancho Aréna kivetítőjéről videófelvétel formájában a FETE Kupa résztvevőinek. A döntőbe jutott együttesek játékosai az előző évekhez hasonlóan a Pancho Arénában léphettek pályára.

A kétszer 10 percből álló döntőkön az U10-es korosztályban a Szalonna, az U12-esben a Kömlő, az U15-ben a Nagyecsed győzött. A Gyermekotthonok Országos Labdarúgó-bajnokságának döntőjét a Komádi nyerte. A bajnokság eredeti elvét követve, miszerint minden gyermek győztes, aki ebben a programban idáig eljut, minden egyes csapat részesült ajándékban.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC