nb1.hu

Tímár és Pető is ígéretet tett a hatgólos thriller után

"Sok csapat nem tudott volna innen felállni."

A Nyíregyháza már 2-0-ra vezetett, innen sikerült 3-2-re fordítania a Fehérvár FC-nek, amely csak két percig örülhetett a vezetésének. A 88. percben ugyanis kialakult a 3-3-as végeredmény, igaz, Kovácsréti kapufájánál a szívükhöz kaptak a vendégek. A remek hangulatú, nyolcezer néző előtt rendezett stadionavató a vezetőedzőknek is tetszett.

„Büszke vagyok a szurkolóinkra!”

„Azt gondolom, ez a csapat már olyan volt, amilyet látni szeretnék. Az első perctől az utolsóig győzelemre játszottunk. Azonban olyan egyéni hibákból kaptunk gólokat, amelyek elkerülhetőek, ebben mindenképp javulnunk kell még” – nyilatkozta a találkozó után Tímár Krisztián, a Nyíregyháza vezetőedzője.

Hozzátette, az első félidőben a meglátása szerint nagyon stabil volt a hazai csapat, a Vidinek alig volt helyzete.

„Aztán a szünet előtt nem sokkal, egy rövidzárlat miatt gólt kaptunk. A második félidőben sok helyzetet alakítottunk ki, de két öngóllal fordított a Vidi. Sok csapat nem tudott volna innen felállni, de nekünk sikerült, és végig a győzelemért harcoltunk, egy kis szerencsével meg is lehetett volna” – fogalmazott Tímár, aki szerint a jövőben az ilyen mérkőzéseket meg kell nyernie csapatának.

„Mindenképp ki kell emelnem a mai hangulatot, büszke vagyok a szurkolóinkra!”

Hosszú ideje várt a város arra, hogy újra NB I-es csapata legyen, ígérem, hogy mindig ilyen mentalitással, győzni akarással fog játszani a Szpari

– zárta szavait a vendéglátók mestere.

„A megszerzett egy ponttal elégedett vagyok”

Pető Tamás, a fehérváriak szakvezetője őrült mérkőzésnek nevezte a 3-3-as bajnokit. „Az ilyen találkozókért érdemes szurkolóként kijárni a stadionokba. Igazi futballhangulat volt Nyíregyházán. A megszerzett egy ponttal – mindent figyelembe véve – elégedett vagyok, nagyon mélyről álltunk fel. 0-2-ről sikerült fordítanunk, sajnálom, hogy nem tudtuk megtartani az előnyünket, de ahogy mondtam, elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával” – nyilatkozta Pető, hozzáfűzve, hogy csapatának játékban még javulnia kell. Egyúttal megígérte, hogy javulni is fog ebben a Fehérvár.

„Reális eredmény született, gratulálok a Nyíregyházának is” – mondta végezetül sportszerűen a vendégek trénere.

„Minden volt ezen a mérkőzésen, ami kicsit negatív”

A Fehérvár FC csapatkapitánya, Csongvai Áron úgy érzi, főleg az első félidei teljesítményén kell javítania a társaságnak. „Mondhatjuk, hogy minden volt ezen a mérkőzésen, ami kicsit negatív, hiszen olyan csapat képét szeretnénk mutatni, amely végig kontrollálni tudja a meccset, ez ma nem volt meg” – idézte Csongvait a Fehervarfc.hu.

„Az viszont pozitív, hogy kétgólos hátrányból fel tudtunk állni, megvolt az akarat és a kitartás a csapatban.”

Nagy átalakuláson mentünk keresztül, sok fiatal játékosunk van, a végén talán kicsit érződött a rutin hiánya, így nem tudtuk megtartani az előnyünket.

„Ki kell elemeznünk a meccset, és tanulnunk kell a hibáinkból! Az biztos, hogy az első félidőn sokat kell változtatni: tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz egy telt házas stadionavatón, de ettől függetlenül nem így kellett volna kimennünk az első játékrészre, ahogy tettük” – értékelt a Nyíregyháza Spartacus FC elleni 3-3-as döntetlen után Csongvai Áron.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Nyíregyháza Spartacus FC-Fehérvár FC 3-3 (2-1)
Nyíregyháza, 8000 néző, v.: Bognár
Nyíregyháza Spartacus FC: Bese Bal. – Baki, Gengeliczki, Alaxai – Farkas (Navaratil, 65.), Toma (Kesztyűs, 65.), Kovács M., Nagy B. (Leoni, 78.) – Gresó (Babic, 77.), Eppel (Beke, 59.), Kovácsréti
Fehérvár FC: Tóth B. – Melnyik (Huszti A., 60.), Spandler, Serafimov, Milicevic (Stefanelli, 60.) – Csongvai – Katona (Simut, 74.), Bedi (Pető M., a szünetben), Christiansen, Holender (Larsen, 81.) – Gradisar
gól: Eppel (5.), Kovácsréti (40.), Babic (88.), illetve Gradisar (45.), Kovács M. (60., öngól), Alaxai (86., öngól)
sárga lap: Baki (65.), Kovácsréti (96.), illeve Katona (8.), Serafimov (22.), Spandler (35.), Christensen (58.), Pető (96.)

nb1 Tabella M GY D V GK P
1.Ferencvárosi TC4 4 0 0 5 12
2.Puskás Akadémia FC5 4 0 1 4 12
3.Paksi FC5 3 1 1 1 10
4.Újpest FC6 3 0 3 5 9
5.MTK Budapest5 3 0 2 3 9
6.Fehérvár FC6 2 3 1 0 9
7.DVTK6 2 2 2 -2 8
8.DVSC5 2 1 2 1 7
9.Kecskeméti TE6 1 2 3 -3 5
10.ZTE FC5 1 1 3 -2 4
11.Nyíregyháza Spartacus FC6 1 1 4 -6 4
12.ETO FC Győr5 0 1 4 -6 1

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC