nb1.hu

„Talán a jövőben is én védhetek” – a magyar válogatott kapusa támadó focira számít

Szóba került Dárdai Márton pótlása és Gulácsi Péter is.

A magyar labdarúgó-válogatott megérkezett Boszniába, ahol hétfő este a Nemzetek Ligája A divíziójában lép pályára a hazaiak ellen. A nemzeti csapat játékosai a meccset megelőző pályabejáráson is túl vannak, Dibusz Dénes ezt követően adott interjút az M4 Sportnak.

„Az a célunk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és megnyerjük a találkozót. A pályával nem lesz probléma.”

A 33 éves hálóőr szerint a bosnyákok budapesti pontszerzésében jelentős szerepe volt az ellenfél kapusának, aki jól védett, többször is bravúrral hárított, elsősorban ő akadályozta meg a magyar győzelmet.

„Ez most más meccs lesz, ők hazai pályán játszanak, nekik is az a céljuk, hogy a csoport harmadik helyén végezzenek. Ehhez itthon ellenünk van a legnagyobb esélyük a győzelemre. Biztos vagyok benne, hogy sokkal agresszívebben és támadóbban fognak pályára lépni, mint Budapesten.”

Mi sem leszünk annyira defenzívek, mint a hollandok ellen voltunk. Kiegyenlített találkozóra és pontosabb befejezésekre számítok.

Dárdai Márton kiesésével kapcsolatban az FTC kapusa elmondta, minden bizonnyal Botka Endre játszik majd a helyén, úgy áll fel a védelem, ahogy a hollandok elleni második félidőben.

„Mindenki tudja a dolgát, a védekezésünk csapat szinten jól nézett ki az elmúlt két találkozón. Még egyszer nem követhetünk el olyan hibákat, mint a németek ellen. Azóta a meccs óta nagyot léptünk előre, mindenki koncentráltan és nagy odaadással dolgozik. A hollandok elleni pontszerzés nem jelenti azt, hogy a bosnyákokat automatikusan megverjük idegenben.

Álmodozzunk együtt: Bosznia-Hercegovinán túl a világbajnokság álma válhat valóra

A találkozót megelőző sajtótájékoztatón Gulácsi hiányzásával kapcsolatban elmondta, van egy helyzet, amit a legjobb tudása szerint szeretne megoldani.

Gulácsi döntése erre a négy meccsre szólt, ha számít rám a kapitány, akkor szeretnék vele élni. Ha jól teljesítek, akkor talán a jövőben is én védhetek, de első a csapat sikere, és a céljaink elérése felé a holnapi mérkőzésen tudunk egyet lépni.

„Sosem alibifocira törekszünk” – a magyar kapitány a várható kezdőcsapatról is beszélt

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC