nb1.hu

Szurkolói szenvedéllyel: a Nyíregyháza dominanciára tör vasárnap

Bennmaradásért harcoló csapatot fogadnak.

A szon.hu-nak adott nyilatkozatukban Tímár Krisztián és Gengeliczki Gergő kifejtették gondolataikat a Zalaegerszeg elleni, hazai mérkőzés kapcsán. Az előző fordulóban idegenben léptek pályára az Újpest ellen a nyírségiek és utolsó percben kapott góllal szenvedtek 1-0-s vereséget.

Edzői várakozások

Tímár szerint a szurkolók támogatása kulcsfontosságú lesz, hiszen jelenlétük óriási jelentőséggel bír a csapat számára. A vezetőedző reményét fejezte ki, hogy ismét telt ház lesz, és hangsúlyozta, hogy a Zalaegerszeg szervezett, kreatív futballt játszik, amely során számos helyzetet alakítanak ki, és ha hatékonyabb lenne a helyzetkihasználásuk, akkor előkelőbb helyet foglalnának el a tabellán.

Hozzátette, hogy ebben a tekintetben hasonló problémákkal küzd a Nyíregyháza is, hiszen a helyzetek megvannak, de a kihasználásuk továbbra sem elégséges. Tímár kiemelte, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy alaposan felkészüljenek a Zalaegerszeg játékából, ugyanakkor nem számít könnyű mérkőzésre, tekintettel arra, hogy az ellenfél erős játékosállománnyal rendelkezik.

Hiányzók

A Nyíregyháza Spartacus további kihívásokkal néz szembe, hiszen Jaroslav Navrátil játékára hosszabb ideig nem számíthatnak, Ez érzékeny veszteség a csapat számára, különösen, mivel a játékos jó formában volt. Tímár Krisztián kifejezte sajnálatát a sérülés miatt, és reményét fejezte ki, hogy Navrátil januártól ismét a csapat segítségére lehet. Farkas Bendegúz sem bevethető még a műtétjét követően, bár már könnyített feladatokkal részt vesz az edzéseken.

A vezetőedző hangsúlyozta, hogy erre a posztra megfelelő megoldást kell találniuk, és a lehető legjobb döntést kell meghozniuk. Ugyanakkor pozitív fejlemény, hogy Géresi Krisztián állapota folyamatosan javul, bár a gerincműtéten átesett játékos még nem áll készen arra, hogy pályára lépjen.

A védő meglátásai

Gengeliczki Gergő rámutatott, hogy a Zalaegerszeg zsinórban három vereséget szenvedett el a bajnokságban. A Nyíregyháza hazai pályán kifejezetten jó teljesítményt nyújtott, így a hazai csapat számít esélyesnek. A védő hangsúlyozta, hogy ez mentális szempontból különös jelentőséget ad a mérkőzésnek. Korábban nem ők voltak az esélyesek, most viszont a szurkolók elvárják, hogy a tabellán mögöttük álló csapatokat hazai pályán legyőzzék.

Gengeliczki hozzátette, hogy esélyesként készülnek a találkozóra, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy dominálják a mérkőzést, ráerőltessék akaratukat az ellenfélre.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC