nb1.hu

Szurkolói összecsapások Banja Lukában, balhézó fradistákról ír a bosnyák lap

Sérültek is voltak.

Mint ismert, a Ferencváros a 0-0-s budapesti első felvonást követően Boszniában, a Borac Banja Luka ellen próbálja meg kiharcolni a bejutást az Európa-liga főtáblájára. A párharc szurkolói szempontból is komolynak számít. Már az odavágón nagyot szurkolt a több mint 13.000 szurkoló, köztük az a 300 bosnyák fanatikus is, akik a visszavágóra is pokoli hangulatot ígértek.

A Borac Banja Luka szurkolói – fotó: Mátay Detre András

A Ferencváros szurkolói a B-közép hivatalos platformjain buszos utazást hirdettek a boszniai visszavágóra. A buszkonvoj ma délelőtt el is indult a Budapesttől közel 500 kilométerre lévő helyszínre. Ám voltak, akik már előző nap megérkeztek Banja Luka városába. A helyiek nem nézték jó szemmel a korán érkezett vendégek jelenlétét. Erről árulkodik a Balkanski navijaci nevű balkáni lelátói élettel foglalkozó oldalon megjelent videó, amin a poszt szövege szerint a helyi ultracsoport, a Lesinari megtámadta a fradisták csoportját, a „Green Monsterst”. Az eset Banja Luka belvárosában történt tegnap éjfél körül.

A Glas Srpske nevű helyi sportlap beszámolója szerint „ismeretlen személyek megtámadták a Ferencváros szurkolóit, a rendelkezésre álló információk szerint hárman megsérültek.” A portál kitér arra is, hogy több összecsapás is volt a mérkőzést megelőző éjszakán. Az igazi botrány akkor robbant ki, amikor a ferencvárosi szurkolók egy csoportja randalírozni kezdett a helyi bárokban és fáklyákat gyújtottak be.

A Crna Kronika nevű bosnyák portál beszámolója, hasonlókat ír, ám tényeket mellőzve jobban hagyatkozik állítólagos szemtanúkra. Az írás lényege hasonló az előzőhöz, ám felháborodva számol be a visszavágóra balhézni érkező fradistákról. A lap szerint nekik is a szervezett utazást kellett volna választaniuk.

Szíjjártó Péter külügyminiszter a következő információt adta a Facebook-oldalán megjelenő videóban: „Feltételezhetően a mérkőzésre érkező ferencvárosi szurkolók keveredhettek verekedésbe a helyi csapat szurkolóival az éjszaka folyamán. Velük a bosznia-hercegovinai rendőrség ma reggel veszi fel a kommunikációt a kórházban az általunk biztosított tolmács segítségével.”

A Borac Banja Luka-FTC mérkőzést csütörtökön este 21 órától játsszák.

Az FTC edzője egyértelmű célt fogalmazott meg, Bognár reagált az érthetetlen edzőváltásra

 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC