nb1.hu

Szuperkupa és El-finálé után Bajnokok Ligája-döntő lesz a Puskás Arénában

2026-ig kell rá várni.

Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében. Magyarország története során először adhat otthont a klubfutball legrangosabb mérkőzésének, amelyre eddig 15 ország 28 városának 32 stadionjában került sor. A 2019-ben átadott Puskás Arénában ez lesz a harmadik európai kupadöntő a 2020-as Szuperkupáért kiírt mérkőzés és az Európa-liga tavalyi fináléja után.

A Ferencváros 1968-ban a Népstadionban, míg az Újpest egy évvel később a Megyeri úti otthonában fogadta az angol ellenfelét a Vásárvárosok Kupájában a finálé visszavágóján, de a Leeds United és a Newcastle United ünnepelhetett.

Az UEFA Kupa sorsa viszont 1985-ben nem Magyarországon dőlt el, mivel akkor a Videoton rendezte az első mérkőzést a Real Madrid ellen, amely a székesfehérvári 3-0-s sikere után már nem engedte ki a kezéből a végső sikert, igaz otthon 1-0-ra kikapott.

A női Bajnokok Ligája döntőjének is helyszíne volt 2019-ben a magyar főváros: a Groupama Arénában az Olympique Lyon magabiztosan győzött a Barcelona ellen.

A 2019-ben átadott Puskás Aréna első nemzetközi mérkőzése a klubfutballban a 2020-as Szuperkupáért kiírt találkozó volt, melyet az akkor Bajnokok Ligája-győztes Bayern München nyert meg hosszabbítás után a Sevilla ellen. Az andalúziai csapat három évvel később a specialitásának számító Európa-ligában javított, melynek döntőjében 1-1-es döntetlen után 11-esekkel múlta felül az AS Romát a Puskás Arénában.

Az eddigi európai kupadöntők Magyarországon:
1968, Népstadion: Vásárvárosok Kupája, visszavágó: Ferencváros-Leeds United (angol) 0-0
1969, Megyeri út: Vásárvárosok Kupája, visszavágó: Újpesti Dózsa-Newcastle United (angol) 2-3
1985, Székesfehérvár, Sóstói stadion: UEFA Kupa, első mérkőzés: Videoton-Real Madrid (spanyol) 0-3
2019, Budapest, Groupama Aréna: Női Bajnokok Ligája: Olympique Lyon (francia)-FC Barcelona (spanyol) 4-1
2020, Puskás Aréna: Szuperkupa: Bayern München (német)-Sevilla (spanyol) 2-1
2023, Puskás Aréna: Európa-liga: Sevilla (spanyol)-AS Roma (olasz) 1-1 büntetőkkel: 4-1

BL-döntő Budapesten: Csányi Sándor reagált az UEFA döntésére

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC