nb1.hu

Sztankovics öröme, Boér jóslata, Mátyus bosszankodása – reakciók

Szabó István a játékosai hozzáállását méltatta.

Az NB I vasárnapi játéknapja a Zalaegerszeg kisvárdai győzelmével indult, aztán a Kecskemét hazai környezetben múlta felül a Ferencvárost. Cikkünkben összeszedtük a négy vezetőedző értékelését.

Kisvárda-ZTE 0-1

Mátyus János: „Több aspektusból lehet megvizsgálni egy ilyen mérkőzést. Le a kalappal a játékosok előtt, mindent megtettek, keményen dolgoztak. Több nagy lehetőségünk volt, de képtelenek voltunk gólt szerezni. Minden meccsen gólt kapunk szögletből, ez pedig nem állapot. Nem akarom másra hárítani a felelősséget, de úgy érzem, ezt nem lehet többet gyakorolni annál, ahogy mi tesszük. A szurkoló ilyenkor szomorú, ezzel semmi gond nincs. Nagyon lelkes táborunk van. Ezt kell folytatnunk, és ennek lesz eredménye, ebben biztos vagyok. A kapu előtti munkánknak sokkal hatékonyabbnak kell lennie.” (M4 Sport)

Boér Gábor: „Azok a játékosok, akik az első félidőben lehetőséget kaptak, megvalósították a tervünket, mivel folyamatosan nyomás alá helyezték a Kisvárdát. A meccs előtt azt mondtam a srácoknak, hogy ha nem kapunk gólt, akkor biztosan nyerünk. Mindkét csapat az életéért ment, ezért érződött a feszültség, emellett az is, hogy egyik csapat önbizalma sincs magas szinten. A rutinos futballistáink, akik a második félidőben bejöttek, nyugalmat tudtak sugározni. Ezúttal a hátsó alakzatunk stabilan működött. Több szempontból sokat ér ez a győzelem. Fontos, hogy a vonal fölé kerültünk. Az sem elhanyagolható, hogy egy közvetlen rivális otthonában szereztünk három pontot.” (M4 Sport)

KTE-FTC 2-1

Szabó István: „Meghatározó játékosok hiányoztak nálunk, de erre nem akartunk semmit sem fogni. Tudtuk, hogy a Ferencváros milyen játékerőt képvisel. Azt gondolom, a fiúk kitettek magukért. Ez a közönség megérdemli ezt az eredményt. Kemény, férfias játék volt. Amikor összeugrott a két csapat, arra nem volt szükség. A Fradi nem szeret veszíteni, de mi sem szeretünk. Nagyon nehéz volt a talaj, ez egyik csapat dolgát sem könnyítette meg. Akaratban és hozzáállásban 10-est érdemel a csapatom. Nem kis szerencsével tudtuk itthon tartani a három pontot. Az NB I nehéz bajnokság, a Fradit kivéve bármelyik csapatnál születhet meglepő eredmény. Szeretnénk az élvonalbeli tagságunkat meghosszabbítani, ha ez sikerül, a következő év szerintem egy sikeresebb időszak lesz.” (M4 Sport)

Dejan Sztankovics: „A Kecskemét megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, mivel jobban alkalmazkodott a pályához. Nekem a játékosaim testi épsége az első. Annak örülök, hogy senki sem szenvedett komolyabb sérülést. Szinte végig a kispadon ültem, mivel ilyen körülmények között nehéz bármit is kérni a játékosoktól. Az első gólnál kicsit bealudtunk, a Kecskemét úgy támadhatott, ahogy szeretett volna. A második gól pedig egy ajándék volt. A második félidőben jobban felvettük a kesztyűt. Lisztest nem kértem, hanem utasítottam, hogy ő végezze el a tizenegyest.” (M4 Sport)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC