nb1.hu

Sztankovics kiakadt, de a Ferencváros büntetőkkel kiejtette a DVSC-t a kupából

A MOL Magyar Kupa hatodik nyolcaddöntőjében a Ferencváros büntetőkkel győzte le a DVSC-t, így bejutott a legjobb nyolc közé.

Az első félidőben mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, ám végül nem a 10. percben már kényszerű cserét végrehajtó debreceniek (a megsérült Pellumbit váltotta Romanchuk), hanem a ferencvárosiak szereztek vezetést: Manrique kezezése után a 45. percben Pesics értékesítette a megítélt büntetőt.

A második játékrész elején egyből emberelőnybe került a DVSC, Abena rántotta le Dominguest. A piros lapra szerkezetváltással reagált Dejan Sztankovics, a szélső Szevikjan helyére hozta be a középhátvéd Cissét, és úgy tűnt, beválhat ez a taktika, hiszen ugyan jött előre a Loki, ám különösebb ziccerek nélkül. A 80. percben, néhány perccel Mmaee súlyosnak tűnő sérülése után (később már mankóval jelent meg) aztán épp Cissé kezezett a tizenhatoson belül, Bárány tizenegyesét pedig védte ugyan Varga, ám a kipattanót a csatár már belőtte. Egy perccel később Sztankovics teljes dührohamot kapott a kispadnál, Leandro sem tudta őt visszafogni, egyből két sárga lapot kapott, így Karakó játékvezető kiállította őt.

A rendes játékidőben, majd a hosszabbításban is maradt az 1-1, így jöhettek a tizenegyesek. A második párban Kocsis hibázott, a harmadik kör után a kezdőkörben elszabadultak az indulatok a két csapat játékosai között, azonban a Ferencváros összes rúgója nyugodt maradt, Zachariassen pedig belőtte a negyeddöntőbe a zöld-fehéreket.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:

DVSC-Ferencváros 1-1, tizenegyesekkel 4-5

gólszerzők: Bárány (80.), ill. Pesics (45. – büntetőből)

Debrecen, Nagyerdei Stadion. 10 371 néző. Vezette: Karakó Ferenc.
DVSC: Megyeri – Baranyai (Loncsar, 66.), Dreskovics, Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 66.) – Domingues (Bódi, 90.), Pellumbi (Romancsuk, 10.), Dzsudzsák, Ferenczi – Szécsi (Kocsis, a szünetben), Bárány (Batai, 114.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.
Ferencváros: Varga Á. – Makreckis, Mmaee (Botka, 74.), Abena, Ramírez – Loncar (Zachariassen, 59.), Besic (Maiga, 59.), Abu Fani – Szevikjan (Cissé, 48.), Pesics (Kodro, 91.), Ben Romdan (Marquinhos, 59.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics.
Gólszerző: Bárány (80.), ill. Pesics (45+1. – 11-esből)
Kiállítva: Abena (46., Ferencváros)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC