nb1.hu

Sztankovics az FTC-től való távozásáról beszélt, a korábbi DVSC-ikon Blagojevicset kritizálta

Nagy lehetőséget kapott a szerb szakember a moszkvai szerződéssel.

Dejan Sztankovics a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a Ferencvárostól való távozásáról.

A jelenleg a Szpartak Moszkvánál dolgozó szerb szakember úgy érzi, elszalasztott lehetőség lett volna, ha nem vállalja el az oroszországi munkát.

Ez a profi labdarúgás velejárója. Edzők jönnek-mennek, a szurkolók pedig vagy megkedvelnek valakit vagy nem. Adódott az életemben egy ilyen lehetőség, és mint minden édesapa, én is a legtöbbet szeretném adni a családomnak. De visszakérdezek: ha maradok, és tegyük fel, pocsék játékkal elvérzünk a nemzetközi porondon a Midtjylland ellen, másnap pedig kirúgnak, akkor is ekkora szám lett volna az edzőváltás? Rövid időn belül jön az utódom, az élet pedig ment volna tovább… Én pedig ott állok munka nélkül, elszalasztva egy ilyen lehetőséget az életemben” – mondta.

A Szpartak jelenleg az 5. helyen áll az orosz élvonalban.

Mindeközben a Sportal Bódi Ádámot szólaltatta meg Szrdjan Blagojevics menesztése után.

A jelenleg a Kazincbarcikánál futballozó, a DVSC-t viharos körülmények között elhagyó korábbi klubikon őszintén beszélt a szerb tréner munkájáról és arról, hogy esetleg Dzsudzsák Balázs csapatkapitány viszonya megromolhatott-e Blagojeviccsel a szezon legelején.

A nyáron két hétig készülhettem együtt a csapattal, akkor még nem érzékeltem feszültséget, de elképzelhető, hogy a gyengébb idénykezdet miatt közben megváltozott a viszonyuk. Őszintén szólva én az előző idény tapasztalataiból kiindulva nem csodálkoztam a szakember menesztésén, sőt, a klub által számomra kínált gyengébb feltételek ellenére is részben azért szerettem volna maradni, mert éreztem, hogy egy rosszabbul sikerült rajt esetén korán edzőváltásra kerülhet sor a DVSC-nél, ami számomra is új lehetőséget kínált volna.

A saját benyomásom az, hogy Blagojevics meglehetősen rugalmatlan és zárkózott edző. A játékosokkal nem sokat kommunikált, nem volt egy közvetlen típus. Van egy szakmai elve, amihez iszonyatosan ragaszkodik, még akkor is, ha esetleg az ellenfél játéka mást kívánna meg. Engem nagyon bántott, hogy hiába tudtam többször is lendíteni a csapat szekerén abban a kevés játékidőben, amit nekem szánt, később sem adta meg a lehetőséget, hogy a kezdőben bizonyítsak” – mondta Bódi, hozzátéve: szerinte Hayk Hovakimyan sportigazgató is pontosan tudhatta, milyen problémák vannak a csapatnál.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC