nb1.hu

Szoboszlaival csatázna a PL-ben a Manchester City magyarja

Nagy álma, hogy kijusson a vb-re Marco Rossi válogatottjával. Interjú.

A Manchester City utánpótlásában szereplő Michael Okeke mindössze 18 évesen bemutatkozott a magyar U21-es válogatottban. A Szlovákia elleni, 2-1-re elveszített csütörtöki felkészülési mérkőzés 65. percében állt be csereként.

Túl vagy a debütáláson, hogyan érezted magad a pályán? – kérdezte az NB1.hu az új Hidegkuti Stadionban rendezett mérkőzés után Okekét.
Örülök, hogy pályára léphettem. Természetesen szerettem volna, ha megnyerjük a meccset, de nagyszerű érzés volt képviselni az országot.

Kívülről, majd belülről hogy láttad, miért kapott ki a magyar csapat?
Úgy gondolom, hogy csak néhány hibát követtünk el, amelyeket remélhetőleg kijavítunk a következő meccsre. Visszanézzük, mi történt a mérkőzésen, mi ment jól, és mi nem ment annyira jól. Ezeket elemezzük majd az edzői értekezleteken. Remélhetőleg a következő összecsapáson már minden jól fog menni.

Jövő kedden, Kecskeméten a bivalyerős Spanyolország lesz az ellenfél, ráadásul ez már Európa-bajnoki selejtező lesz. Mire számítasz?

Most, hogy bemutatkoztam az U21-es válogatottban, úgy gondolom, hogy a spanyolok elleni meccs jobb lesz, mert már jobban ismerem a csapattársaimat.

Azt hiszem, most, hogy együtt játszottunk, jobban megértjük egymást. Magabiztosan vágunk neki a meccsnek, és remélhetőleg megszerezzük a győzelmet.

Korábban már szerepeltél a magyar U18-as és U19-es csapatokban. Hogyan érzed magad Magyarországon, amikor a válogatottban futballozol?
Remekül. Természetesen nagy megtiszteltetés Magyarországot képviselni. Szóval, igen, jó érzés itt futballozni.

Az édesanyád magyar, az édesapád nigériai. Nehéz volt meghozni a döntést, hogy melyik országot válaszd?
Nem mondanám. Szerintem elég könnyű döntés volt, úgy éreztem, Magyarországon kell játszanom.

2025-ben Marco Rossi csapata elkezdi a világbajnoki selejtezőket. Álmodsz arról, hogy világbajnokságon játszhass a magyar válogatott mezében?
Igen, természetesen.

Minden futballista szeretne világbajnokságon játszani, különösen egy olyan csapatért, mint amilyen Magyarországé.

Remélhetőleg, ha jól teljesítek a klubomban, behívnak majd.

Mik a terveid Angliában? Már profi szerződéssel a zsebedben, hogy látod, milyen messzire juthatsz a Manchester Cityben?
Még négy év van hátra a Cityvel kötött szerződésemből. Úgy érzem, elismernek, és remélem, ha továbbra is keményen dolgozom, akkor mihamarabb lehetőséget kapok az első csapatban.

Mennyire vagy messze tőle?
Elég sokszor edzettem már velük, most már csak folytatnom kell a kemény munkát. Ha lehetőséget kapok arra, hogy az első csapattak készüljek, akkor talán egy mérkőzésen is bevetnek majd.

Michael Okeke U21-es válogatott Forrás: MLSZ.hu

Pep Guardiolát a világ legjobb klubedzőjének tartják. Szerinted miért?
Az elmúlt négy évben négy Premier League-címet nyert, korábban ez egyetlen edzőnek sem sikerült. Ahová megy, ott trófeákat nyer.

Kaptál tőle személyes tanácsokat?

Általában azt mondja Guardiola, hogy a fiatal játékosoknak, amikor felkerülnek az első kerethez, akkor meg kell mutatniuk magukat. Magabiztosnak kell lenniük, és azt kell tenniük, amit jól tudnak csinálni.

Mit jelent számodra, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a Premier League-ben játszik? Beszéltél már vele?
Nem, de láttam már Manchesterben egyszer, és gyakran látom a magyar válogatott edzőtáborában is. Sosem beszéltem vele, de természetesen jó látni, hogy egy másik magyar is jól teljesít Angliában, a Premier League-ben.

Valóra vált álom lenne, ha egy City-Liverpool PL-meccsen ellene játszhatnál?
Igen, természetesen. Szeretek jó játékosok ellen játszani. Úgy gondolom, hogy ez a maximumra sarkall engem, szóval, természetesen nagyon szeretnék ellene játszani.

Az interjú végén arra kértük a magyarul mindent értő és egyre jobban beszélő Okekét, hogy üzenjen valamit a szurkolóknak. „Hajrá, magyarok!” – mondta egy nagy mosoly kíséretében a rendkívül szimpatikus labdarúgó.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC