nb1.hu

Szoboszlait kikérdezték: a piszkos munkáról is beszélt

Nagyon szépeket kívánt előző klubjának.

A Bajnokok Ligája csoportkörének egyik legfontosabb mérkőzése, különösen magyar szempontból, a szerda este 21 órakor kezdődő RB Leipzig-Liverpool összecsapás. A hazai oldalon Gulácsi Péter és Willi Orbán képviselheti a magyar válogatottat, míg a vendégek részéről Szoboszlai Dominik léphet pályára.

A lipcseiek eddig két vereséget szenvedtek el a csoportkörben: Madridban 2-1-re maradtak alul az Atlético Madrid ellen, majd hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedtek a Juventustól. A Liverpool ezzel szemben sikeresen kezdte a sorozatot: először 3-1-re győzött a Milan vendégeként (Szoboszlai Dominik gólt szerzett), majd hazai pályán 2-0-ra múlta felül a Bolognát.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a Liverpoolt Szoboszlai Dominik képviselte, aki részletesen válaszolt a médiának feltett kérdésekre. Az alábbiakban összefoglaljuk a sajtótájékoztatón elhangzottakat a témakörök és a rájuk adott válaszok alapján.

Kollektív siker

Szoboszlai Dominik nyilatkozatában kiemelte a csapat kollektív sikerének fontosságát, amelyért kész elvégezni a „piszkos munkát” is, ha szükséges. A Liverpool nyolcas számú játékosa hangsúlyozta, hogy számára a csapat érdekei mindennél előbbre valók.

Jelenlegi forma

„Mindig lehet jobb, így jelenleg nem vagyok teljesen elégedett. Képes vagyok jobban játszani, több gólt szerezni, több gólpasszt adni, ahogy azt az edző is megjegyezte. Azonban a csapatért végzett „piszkos munka” is fontos, és amíg mi vezetjük a bajnokságot, nem bánom, ha nem szerzek gólt.”

Szerepének változása Arne Slot irányítása alatt

„Nagyjából ugyanaz a szerepem. Egy kicsit előrébb játszhatok, mint tavaly, így több támadó feladatot kapok. Elégedett vagyok ezzel, de alapvetően nem sok minden változott.”

Több gól és gólpasszért

„Nem csak az edzésekről és a videók elemzéséről szól a fejlődés. Természetesen ezek is sokat segítenek, de a mérkőzési helyzetek teljesen mások. Edzésen gyakran szerzek szép gólokat, megkérdezhetitek a többieket, de a meccs közben más a szituáció. Próbálok dolgozni azon, hogy jobb pozícióba kerüljek a gólszerzéshez, és bár időbe telik, biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.”

Visszatérés a korábbi klubjához

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek Lipcsébe, és nagyon várom, hogy újra találkozhassak a régi barátaimmal, az edzői stábbal, valamint a szurkolókkal. Nem igazán tudtam elbúcsúzni tőlük, mert az utolsó átigazolásom elég gyors volt. Hogy hogyan fogadnak majd a szurkolók? Őszintén szólva, nem tudom. Ismerem a játékosokat, de nem tudom, ki fog játszani. Lipcse nagyszerű csapat, kiváló szezonkezdetük volt. Hat Bundesliga mérkőzésen nem kaptak gólt. Nekünk készen kell állnunk.”

Az eltelt idő és a Leipzig idei esélyei

„Másfél év gyorsan eltelt, és már sok meccset játszottam a Liverpoolban. Nagyon boldog vagyok emiatt, de keményen megdolgoztam érte, és hálás lehetek a Leipzignek és a korábbi klubjaimnak is.

Szerintem a Leipzig esélyes lehet a Bundesliga bajnoki címére, és remélem, hogy sikerül megnyernie a bajnokságot. Megnyerte már volt csapatom a német kupát, valamint a Szuperkupát, és már csak egy trófea hiányzik. Miért ne sikerülhetne idén?

Fejlődés a Leipzig elhagyása óta

„Ahogy korábban is említettem, ez a másfél év nagyon gyorsan elrepült. Fiatal tehetségként érkeztem, és felnőtt férfiként távoztam, most pedig a Premier League-ben játszva rengeteg dolgot tanultam. Jürgen [Klopp] és Arne irányítása alatt sok olyan dolgot tanultam, amit korábban nem tudtam. Ez azt mutatja, hogy mindig lehet valamit tanulni különböző edzőktől és csapattársaktól. Csak pozitívumokat tudok mondani, és minden nap tanulok valamit, ez az, amit igazán keresek.”

A „piszkos munka” elvégzésével kapcsolatos érzései

Tavaly is ugyanezt csináltam, szóval számomra ez nem új ebben a szezonban. Ahogy korábban mondtam, mindig megteszem, amit a csapat érdekében kell, és amíg sikeresek vagyunk, nem számít, hogy nem szerzek gólt. Ha mi vezetjük a bajnokságot, az a legfontosabb.”

A Liverpool célkitűzései erre a szezonra

„Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, és meglátjuk, mi fog történni. Angliában két kupát játszunk, ott van a Premier League, és még mindig versenyben vagyunk a világ legjobb csapataival a Bajnokok Ligájában is. Nagy céljaink vannak, és szeretnénk sok mindent elérni, de meglátjuk, mire leszünk képesek.”

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC