nb1.hu

Szoboszlait és Sallait is méltatta az írek szövetségi kapitánya

John O’Shea a magyarok elleni barátságos mérkőzésről szóló hétfői sajtótájékoztatón az esélyekről beszélt. A februárban ideiglenesen kinevezett 43 éves szakvezető szeretné megszerezni első győzelmét szövetségi kapitányként – számolt be az MTI.

Magyarország nem véletlenül jutott ki az Eb-re, a keretben megfelelő az egyensúly a fiatalabb és az idősebb játékosok között. A magyarok főként a szervezettségüknek köszönhetik a 14 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatukat. Emellett természetesen minőségi játékosok alkotják a keretet, egyesek a Premier League-ben futballoznak, elöl pedig a támadók, különösen Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kellő szabadsággal játszhat. Ami még nagyon jellemző a magyarokra, hogy keményen dolgoznak és láthatóan éhesek a sikerre.”

O’Shea elmondása szerint kifejezetten nehéz meccs vár a csapatára, és elsősorban támadójátékban kell javulnia a szigetországi válogatottnak ahhoz, hogy jó eredményt érjen el. Írország a márciusi felkészülések során a belgák elleni gól nélküli döntetlen mellett 1-0-s vereséget szenvedett Svájctól.

Kemény teszt lesz számunkra, de épp az ilyen mérkőzéseket szeretjük. Olyan keretet akartunk kialakítani, amely képes legyőzni Magyarországot.

A korábbi 118-szoros ír válogatott a jövőjével kapcsolatban nem árult el részleteket, de azt hangsúlyozta, nem a szerződése meghosszabbításáért akarnak nyerni Magyarország, majd egy hét múlva Portugália ellen. Az ír válogatott csapatkapitánya, Séamus Coleman is szót ejtett néhány magyar játékosról.

„Szoboszlai Dominiket nem kell bemutatni senkinek, ő a Liverpool sztárja, de természetesen ismerem Kerkez Milost is. Ő egy olyan támadó szellemű védő, aki ellen nagyon nehéz játszani.”

A mérkőzés kedden 20:45-kor kezdődik.

Legutóbb kétgólos hátrányról fordítva nyertünk Írország otthonában

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC