nb1.hu

Szoboszlai kezdett a Liverpoolban, Novothny-fejesgól a bajnoki nyitányon

Betalált a lengyel másodosztály első fordulójában a magyar erőcsatár.

Szoboszlai Dominik kezdőként lépett pályára a Liverpool FC első felkészülési mérkőzésén a Preston North End ellen. Az angol másodosztályban szereplő csapat egy látványos távoli lövéssel 1-0-ra nyert a liverpooli edzőcentrumban.

A Liverpool FC holland vezetőedzője, Arne Slot 25 labdarúgónak adott játéklehetőséget a találkozón, a magyar válogatott csapatkapitánya az első félórában volt a pályán. A kevés játékidő annak köszönhető, hogy Szoboszlai csak néhány napja csatlakozott a többi játékoshoz.

Liverpool FC – Preston North End FC  0-1 (0-1)
gól: Robbie Brady (29.)
Liverpool 1. félidő: Jaros, Bradley, Van den Berg, Quansah, Tsimikas, Jones, Elliott, Szoboszlai (Endo, 33), Doak, Salah, Carvalho. 2. félidő: Davies, Stephenson, Nallo, Phillips, Chambers (Beck, 75), Endo (Nyoni, 75), Bajcetic, Morton, McConnell, Koumas (Blair, 75), Gordon.

A lengyel második vonal első fordulójában a Ruch Chorzów a tavalyi idény 6. helyén végző Odra Opoléhoz látogatott. A vendégek kezdőjében ott volt a csapattal szerződést hosszabbító Novothny Soma.

A mérkőzés 13. percében megszerezte a vezetést a Ruch: Starzynski remek szögletét követően a magyar erőcsatár pompásan fejelt a hálóba. Ez volt Novothny ötödik bajnoki találata a lengyel csapat mezében. Az első játékrészben sokat köszönhettek a vendégek fiatal kapusuknak, Szymanski remek napot fogott ki. A második félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőséget, de végül a magyar támadó fejesgólja mellett egy értékesített büntetővel a Ruch simán begyűjtötte a három pontot.

Odra Opole – Ruch Chorzów  0-2 (0-1)
Gól: Novothny (13.), Szczepan (88., 11-esből)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC